Η πομπή για τον Πομπέο και οι πομπές του

Φωνές διαμαρτυρίας ακούγονται σε όλο τον κόσμο αλλά και στο εσωτερικό της Αμερικής, για τα ταξίδια του Πομπέο σε άλλες χώρες αλλά και εντός των ΗΠΑ σε διάφορες πολιτείες. Τον κατηγορούν  για  την  άμεση πολιτική του παρέμβαση στην προεκλογική περίοδο.

υποναυάρχου ε.α.
προέδρου Κοινωνίας Αξιών

Κατά την επίσκεψη του μάλιστα στο Βατικανό, ο Πάπας Φραγκίσκος αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί του επειδή προσπάθησε να εκμεταλλευθεί την Αγία Έδρα για τις εκλογές των ΗΠΑ.

Και ενώ αρχικά θεωρείτο ότι ο στόχος του ήταν να υποστηρίξει τον Τραμπ, και ότι λειτουργούσε κατ εντολή του, τώρα έχουν αρχίσει να διαφαίνονται οι προθέσεις του που πρωτίστως είναι να αποτελέσει τον εκφραστή των ρεπουμπλικανών στην μετά Τραμπ εποχή, κερδίζοντας ταυτόχρονα νομιμοποίησή στο κόμμα, αφού υποστήριξε την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

Οι βασικές αιτιάσεις που εκφράζονται εναντίον του βασίζονται στην παραβίαση του Hatch-Act, νόμο που περιορίζει την κομματική πολιτική δραστηριότητα στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους με χρησιμοποίηση πόρων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Τρεις είναι αυτήν την στιγμή οι δελφίνοι στην περίπτωση της διαδοχής του Τραμπ στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων:

Ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo, η Nikki Haley, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, και ο σημερινός αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Mike Pence.

Μπορεί και οι τρείς να υποστηρίζουν την πολιτική Τραμπ "MAGA" [Make America Great Again], πλην όμως είναι προφανές ότι προετοιμάζουν το έδαφος για το δικό τους αυριανό ρόλο, στην περίπτωση που δεν θα είναι ο Τραμπ στην προεδρία.

Ο Τραμπ φυσικά και αντιλαμβάνεται τις προθέσεις του και δεν δίστασε να κατηγορήσει τον Πομπέο επειδή δεν εργάστηκε για να βρει και να απελευθερώσει τα διαγραμμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Κλίντον, καθώς και τον επικεφαλής του FBI ότι δεν έψαξε να βρει στοιχεία για παρανομίες στην θητεία του Ομπάμα.

Κι εμείς θριαμβολογούμε (με υπερβολές), για την αλλαγή πολιτικής των ΗΠΑ υπέρ ημών (έναντι της Τουρκίας) και για τον κρίσιμο ρόλο του Πομπέο, προσδοκώντας ανορθολογικά ότι από αυτήν την συνάντηση θα έχουμε την εύνοια των ΗΠΑ στο μέλλον, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ότι μας χρησιμοποιούν κατ’ ουσία στο  προεκλογικό αυτό παιχνίδι ανταγωνισμού προσωπικών συμφερόντων, που εκτός των άλλων έχει και ημερομηνία λήξης

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail