Βγάζει τον στρατό στους δρόμους ο Μακρόν για να φυλάξει εκκλησίες και σχολεία

RΕUΤΕRS/Εric Gaillard/Pool
Freepen.gr - Επισκεπτόμενος τη Νίκαια μετά την τριπλή δολοφονία, ο Macron δεσμεύτηκε να αναπτύξει χιλιάδες περισσότερους Γάλλους στρατιώτες για να προστατεύσει βασικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων τόπων λατρείας και σχολείων.

"Σήμερα το πρωί αποφασίσαμε να αυξήσουμε την στάση επαγρύπνησης σε όλη τη Γαλλία για να προσαρμοστούμε στην τρομοκρατική απειλή", δήλωσε ο πρόεδρος στους δημοσιογράφους.

"Έχω αποφασίσει ότι οι στρατιώτες μας θα κινητοποιηθούν περισσότερο τις επόμενες ώρες και θα περάσουμε την κινητοποίηση στο πλαίσιο της επιχείρησης φρουράς από 3.000 έως 7.000 στρατιώτες στο έδαφός μας".  

Το περιστατικό στη Νίκαια και οι δηλώσεις Macron για επιπλέον προστασία στα σχολεία έρχονται λιγότερο από ένα δεκαπενθήμερο μετά τη βίαιη δολοφονία του δασκάλου, Samuel Paty, έξω από το χώρο εργασίας του κοντά στο Παρίσι, αφού είχε δείξει απεικονίσεις κινουμένων σχεδίων του Προφήτη Μωάμεθ στους μαθητές του κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail