Ο Σίσι επικύρωσε τη συμφωνία για την ΑΟΖ με την Ελλάδα εξοργίζοντας την Τουρκία

Freepen.gr
- Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Abdel-Fattah el-Sissi το Σάββατο επικύρωσε τη θαλάσσια συμφωνία που θέτει τα σύνορα της Μεσογείου με την Ελλάδα και οριοθετεί Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη για δικαιώματα γεώτρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ, σε μια κίνηση που εξόργισε την Τουρκία, γράφει η thestar.com.

Η διμερής συμφωνία θεωρείται ευρέως ως απάντηση στη συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Λιβύης που εδρεύει στην Τρίπολη, η οποία αύξησε τις εντάσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Το πρακτορείο ειδήσεων MENA δήλωσε ότι η συμφωνία, η οποία υπογράφηκε από τον Πρόεδρο Abdel-Fattah el-Sissi, δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα της κυβερνήσεως το Σάββατο.

Η επικύρωση πραγματοποιήθηκε δύο μήνες μετά την υπογραφή της συμφωνίας στο Κάιρο από τους Υπουργούς Εξωτερικών της Αιγύπτου και της Ελλάδας.

Η συμφωνία Αιγύπτου-Ελλάδας καθιερώνει "μερική οριοθέτηση των θαλάσσιων ορίων μεταξύ των δύο χωρών και ότι η υπόλοιπη οριοθέτηση θα επιτευχθεί μέσω διαβουλεύσεων".

Ο πρόεδρος του αιγυπτιακού Κοινοβουλίου Αλί Αμπντέλ-Αλ είχε τον Αύγουστο καλέσει τη συμφωνία με την Ελλάδα "πολύ σημαντική".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail