Η Τουρκία φέρεται να άδειασε περικυκλωμένο παρατηρητήριο στη Συρία

Freepen.gr - Ο τουρκικός στρατός εθεάθη την Κυριακή να μετακινεί αρκετά οχήματα μεταφοράς από τη συριακή πόλη Μορέκ, προτρέποντας πολλούς παρατηρητές να αναφέρουν ότι η Άγκυρα απέσυρε τα στρατεύματά της από αυτό το Παρατηρητήριο στην επαρχία της Χάμα.

Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές από τη Χάμα, ο τουρκικός στρατός θα αποχωρήσει από το ένατο Παρατηρητήριο του στο Μορέκ.

Το παρατηρητήριο του τουρκικού στρατού στην πόλη Μορέκ περιβάλλεται από όλες τις πλευρές από τον Συριακό Αραβικό στρατό (ΣΑΣ), ο οποίος κατέλαβε την περιοχή από τους τζιχαντιστές αντάρτες τον περασμένο χειμώνα.

Επιπλέον, αναφέροντας πηγές ιδιωτικής ασφάλειας, η υπηρεσία Σπούτνικ προσέθεσε ότι η Τουρκία ενημέρωσε τη Ρωσία για την απόφασή της να αποσύρει τις δυνάμεις της από αυτό το Παρατηρητήριο σε άλλο στην περιοχή Τζαμπάλ Αλ-Ζαουίγια του γειτονικού Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, "στοιχεία του πολιορκημένου τουρκικού σημείου άρχισαν να αποσυναρμολογούν τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό μέσα στο παρατηρητήριο, εκτός από την αποσυναρμολόγηση των πύργων ελέγχου".

Εάν είναι αλήθεια, σημειώνει το almasdarnews.com, αυτό θα ήταν μια σημαντική κίνηση από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, ειδικά αφού η Άγκυρα προηγουμένως ανέφερε ότι δεν πρόκειται να αποσύρει τα στρατεύματά της από αυτές τις θέσεις παρατήρησης στις περιοχές της συριακής κυβέρνησης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail