Πρόεδρος Αρμενίας: Να πιέσει η Ρωσία, η Τουρκία θέλει δεύτερη Συρία στον Καύκασο

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Αρμενίας, Άρμεν Σαρκισιάν δήλωσε ότι η Τουρκία "δημιουργεί μια άλλη Συρία στον Καύκασο" στη σύγκρουση για τον έλεγχο της αμφισβητούμενης περιοχής του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο Σαρκισιάν κάλεσε τη Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ, στο οποίο είναι μέλος η Τουρκία, να συγκρατήσουν την Άγκυρα, χαρακτηρίζοντάς την ως "τον νταή της περιοχής".

"Χρειαζόμαστε περισσότερη πίεση από τη Ρωσία. Ελπίζω ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη πίεση από τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες", δήλωσε ο Σαρκισιάν στους Financial Times σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την παρασκευή. "Το να είσαι μέλος του ΝΑΤΟ ... σημαίνει ότι πρέπει να συγκρατηθείς. Δεν παίρνετε μια πράσινη κάρτα για να πάτε να παρεμβαίνετε σε συγκρούσεις τρίτων”.

Οι μάχες μεταξύ αρμενικών και αζέρικων δυνάμεων είναι η τελευταία έξαρση που επικεντρώνεται γύρω από την αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Οι συγκρούσεις ωστόσο υπάρχει πιθανότητα να διευρυνθούν πέρα από το αποσχισθέν κράτος, το οποίο βρίσκεται εντός των συνόρων του Αζερμπαϊτζάν αλλά ελέγχεται από εθνοτικά Αρμένιους.

Ο Σαρκισιάν δήλωσε ότι η στρατιωτική και διπλωματική υποστήριξη της Τουρκίας προς το Αζερμπαϊτζάν είχε εκτοπίσει τη Ρωσία από τον παραδοσιακό εξισορροπητικό ρόλο της μεταξύ Ερεβάν και Μπακού, σύμφωνα με τους Financial Times.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail