Επιτέλους! Αναστολή τελωνειακής σύνδεσης Ε.Ε-Τουρκίας ζητά ο Δένδιας

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται σε έκτακτο δημοσίευμά του το gr.euronews.com, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, σε επιστολή του προς τον Επίτροπο Διεύρυνσης, Όλιβερ Βάρχελι υπογραμμίζει ότι η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει μονομερώς ζητώντας την υιοθέτηση μη προβλεπομένων δασμολογικών, νομοθετικών και ισοδύναμων μέτρων, την τελωνειακή ένωση ΕΕ-Τουρκίας.

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει άμεσα την υιοθέτηση περαιτέρω μέτρων. Υπογράμμισε επίσης ότι ως μήνυμα αποδοκιμασίας για την κατά συρροή παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο συνολικής αναστολής της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας.

Η τελωνειακή ένωση ΕΕ-Τουρκίας είναι το πεδίο που πρέπει να εστιάσουμε. Μια προσεκτική ανάγνωση των μηνιαίων ενημερώσεων σχετικά με την πορεία της τουρκικής οικονομίας αρκεί για να αντιληφθεί κανείς ότι σε αυτήν την πολύ δύσκολη συγκυρία για την ασφυκτικά πιεζόμενη οικονομία της γείτονος, η προνομιακή τελωνειακή ένωση με την ΕΕ, είναι αυτή που της διασφαλίζει πολλές εκατοντάδες δις κάθε χρόνο. 

Είναι το καλώδιο που κρατά στην πρίζα την τουρκική οικονομία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail