Η Ρωσία ποτέ δε θεωρούσε την Τουρκία στρατηγικό σύμμαχο, λέει ο Λαβρόφ

Freepen.gr - Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η χώρα του ποτέ δε θεωρούσε την Τουρκία ως στρατηγικό σύμμαχο αλλά μόνο ως στενό εταίρο, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των δύο κρατών στη Μέση Ανατολή. Ο Λαβρόφ έκανε το σχόλιο σε συνέντευξή του στους ρωσικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς την Τετάρτη, οι οποίοι αναφέρθηκαν από το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο BirGün. "Μια τέτοια εταιρική σχέση", πρόσθεσε, "έχει στρατηγικό χαρακτήρα σε πολλούς τομείς.”, μεταδίδει το middleeastmonitor.com.

Ο υπουργός αναγνώρισε ότι η Ρωσία και η Τουρκία έχουν βρεθεί σε αντιτιθέμενες πλευρές σε περιφερειακές συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των ετών, δίνοντας το παράδειγμα της πρόσφατα αναζωπυρωμένης σύγκρουσης μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

"Δεν συμφωνούμε με τη θέση που εξέφρασε η Τουρκία, η οποία εκφράστηκε επίσης αρκετές φορές από τον πρόεδρο του [Αζερμπαϊτζάν] Αλίγιεφ... δεν είναι μυστικό ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με δήλωση ότι επιτρέπεται στρατιωτική λύση στη σύγκρουση”.

Τόσο η Άγκυρα όσο και η Μόσχα εμπλέκονται επί του παρόντος σε αρκετά μέτωπα, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας και της Λιβύης.

Ο Νότιος Καύκασος είναι το τελευταίο από αυτά τα μέτωπα, με την Τουρκία να υποστηρίζει το Αζερμπαϊτζάν ενάντια στις αρμενικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Ρωσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail