Η επιθετική Τουρκία, το Ναγκόρνο Καραμπάχ και το Κιργιστάν

Ο Μάνος Καραγιάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Αμυντικών Σπουδών του King’s College London και στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, μιλώντας στο ράδιο 98.4, αρχικά αναφέρθηκε στην νέα ιταμή πρόκληση της Τουρκίας στη Κατεχόμενη Κύπρο με την πρόθεση να ανοίξει για το ψευδοκράτος τα Βαρόσια, τονίζοντας ότι η στην πολυδιαφημισμένη παραίνεση της Ε.Ε., συμμάχων και λοιπών εταίρων, για ευκαιρία στην διπλωματία και διάλογο, ο Ερντογάν απάντησε με νέα κλιμάκωση. 

Όπως είπε και η Ελλάδα θα πρέπει να επανεξετάσει την θέση της και τους όρους για ένα κύκλο διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, καθώς είναι βαρύ να συζητάς για τις θαλάσσιες ζώνες, την ώρα που η Τουρκία προχωρά σε ωμή παρανομία στην Κατεχόμενη Κύπρο. 

Ο κ. Καραγιάννης έδωσε νέα στοιχεία για το πάζλ των συγκρούσεων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και την ολομέτωπη επίθεση των Αζέρων, το ρόλο της Τουρκίας και την στάση της Ρωσίας, αλλά και το τι συμβαίνει στο Κιργιστάν, μια μικρή αλλά με ποιο δημοκρατικό σύστημα στα πλαίσια πάντα της Κεντρικής Ασίας. 


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail