Ο διπλός στόχος της επίσκεψης Λαβρόφ στην Αθήνα - Το μήνυμα στην Τουρκία

Freepen.gr -Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα αναμένεται να πραγματοποιήσει τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σε μια στιγμή κορυφαίας έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Όπως ανέφερε στο ΟΡΕΝ ο γνωστός ανταποκριτής από τη Μόσχα, Θανάσης Αυγερινός, ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών έρχεται στην Αθήνα σε μία στιγμή κορυφαίας έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και θα συνεχίσει μάλιστα την περιοδεία του στα Βαλκάνια με τη Βοσνία και τη Σερβία.

Η Ρωσία ως χώρα που έχει υπογράψει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, πράγμα που δεν έχουν κάνει ούτε Ηνωμένες πολιτείες ούτε η Τουρκία, έχει τοποθετηθεί πρόσφατα υπέρ των 12 μιλίων ως νόμιμο δικαίωμα κάθε χώρας και στην περίπτωση της ανοιχτής θάλασσας όπως του Καστελλόριζου δεν μπορούν να υπάρξουν καν ενστάσεις που ενδεχομένως να υπάρχουν για τη ναυσιπλοΐα σε κλειστές θάλασσες.

Ο κ. Αυγερινός σημειώνει ότι προφανώς η Μόσχα θέλει καταρχάς να αντιταχθεί στον κλίμα ρωσοφοβίας και διακοπής όλων των σχέσεων με τη Ρωσία που προωθεί η Ουάσιγκτον στα Βαλκάνια αλλά και να στείλει ένα μήνυμα στην Τουρκία με την οποία πολλαπλασιάζονται οι τριβές μετά τη Συρία και τη Λιβύη τώρα και στο Καραμπάχ όπου συνεχίζεται ο πόλεμος μεταξύ Αρμενίων και Αζέρων. 


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail