Γιαλλουρίδης: Η Τουρκία θέλει να διαχωρίσει Ελλάδα-Κύπρο περικόπτοντας την κυριαρχία μας

ΑΑ
Ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής και Διευθυντής Κέντρου Ανατολικών Σπουδών Για τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία στο Πάντειο, Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, μιλώντας στον 98.4 εξήγησε γιατί η Τουρκία ως αναθεωρητική δύναμη επιθυμεί να δορυφοροποιήσει χώρες από την Λιβύη και την Ανατολική Μεσόγειο, έως το Ναγκόρνο Καραμπάχ. 

Όπως είπε, ο ρόλος των σύγχρονων κρατών, είναι να επιδιώκουν την ειρήνη για την ευημερία και την ασφάλεια των λαών τους και όχι μία ειρήνη μέσω διαπραγματεύσεων που θα οδηγεί σε εκχώρηση κυριαρχικών τους δικαιωμάτων. Η Τουρκία θέλει τακτικά να διαχωρίσει Ελλάδα από Κύπρο, ενώ στρατηγικά τις βλέπει ενιαία με στόχο να τις μετατρέψει σε κράτη περιορισμένης κυριαρχίας, αφού η Τουρκία εκτιμά ότι είναι οι αδύναμοι κρίκοι στην περιοχή. 

Επειδή η Ελλάδα είναι ένα σύγχρονο και ισχυρό κράτος, είπε, πρέπει να γίνει αντιληπτό, ότι η Τουρκία τελικά το μόνο που υπολογίζει δεν είναι ατέρμονες διαπραγματεύσεις, αλλά ότι θα έχει κόστος και βαρύ αν επιλέξει με την απειλή χρήσης ισχύος να καταπατήσει κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. 


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail