Είμαστε ένα κράτος που δεν μπορεί να φτιάξει μια παρτίδα μάσκες - Τραγικό

Πολύς κόσμος αναρωτιέται με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας: Τι ζούμε; Και δεν έχει άδικο, αν σκεφτείς ότι ένα ολάκερο κράτος δεν μπορεί να φτιάξει δυο παρτίδες μάσκες προστασίας για τα σχολεία εδώ και 3 μήνες - Ο Κώστας Τσιτούνας γράφει για το φιάσκο με τις μάσκες

Από: newsbomb.gr - Κώστας Τσιτούνας

Είναι ιλαροτραγωδία, αναμφίβολα. Από τις αρχές του καλοκαιριού το επίσημο ελληνικό κράτος προσπαθεί να φτιάξει μάσκες για τους μαθητές και φτάσαμε στο τέλος Σεπτεμβρίου χωρίς η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί.

Προηγήθηκε βεβαίως το απόλυτο φιάσκο στις αρχές της σχολικής χρονιάς με τις «μάσκες - αλεξίπτωτα», το μέγεθος των οποίων ήταν κατά πολύ μεγαλύτερο από τα παιδικά προσωπάκια.

Τότε η κυβέρνηση είχε πει ότι επρόκειτο για μια αστοχία στην μεταφορά των διαστάσεων από το υπουργείο Εσωτερικών προς τους εργολάβους, τις βιοτεχνίες που θα τις έραβαν.

Μας είπαν ότι το λάθος θα διορθωθεί άμεσα και θα αποσταλλούν νέες διαστάσεις και όλα θα γίνουν όπως πρέπει.

Εις μάτην. Φτάσαμε στο τέλος Σεπτεμβρίου και όπως προκύπτει όχι μόνο δεν έχουν παραδοθεί οι διορθωμένες παρτίδες, αλλά όπως μαθαίνουμε οι διαστάσεις που έστειλαν τα αρμόδια υπουργεία είναι πάλι λάθος!

Μαθαίνω ότι το Υπουργείο Εσωτερικών, αφού πήρε τις (νέες) διαστάσεις, συνέστησε στην επιτροπή να τις αλλάξει γιατί ...υπάρχει κίνδυνος να βγουν μικρότερες οι μάσκες από την κανονική!

Έλα Χριστέ κι Απόστολε, δεν μπορούν να μοιράσουν δυό γαϊδάρων άχυρα;

Ένα σοβαρό Ευρωπαϊκό Κράτος είναι ανίκανο να δώσει κατευθύνσεις σε έναν ιδιώτη για να φτιαχτούν κάποιες παρτίδες μασκών;

Για τέτοια κατάντια μιλάμε;

Αν δεν μπορούν να φτιάξουν απλές, υφασμάτινες μάσκες, πώς θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα όπως η προστασία του πληθυσμού από την covid 19;

Πώς θα μπορέσουν να επιλύσουν άλλα σοβαρά οικονομικά ζητήματα ύφεσης;

Συμπέρασμα: Κράτος μπάχαλο... Και τι μπάχαλο; Επιτελικό!

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.