Δικαίως καρπαζοεισπράκτορας αφού θέλει οι ξένοι να την υπερασπιστούν

Το Oruc Reis άρχισε έρευνες μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, αλλά η κυβέρνηση περιμένει τους ξένους να υπερασπιστούν αυτά που δεν υπερασπίζεται εκείνη. Πιο ξεφτίλα κράτος δεν υπάρχει. Δικαίως καρπαζοεισπράκτορας.

Δεν υπάρχει χώρα παγκοσμίως, που θα παραβιάζονταν με παρουσία πολεμικών τα με βάση το διεθνές δίκαιο θαλάσσια οικόπεδα και δεν θα άνοιγε πύρ. Μία δεν υπάρχει στην Ιστορία.

Η ελληνική ανοχή δίνει στην Τουρκία τα δικαίωμα να λέει ότι αφού η Ελλάδα δέχτηκε τις τούρκικες έρευνες σημαίνει ότι δέχεται την τουρκική κυριαρχία. Επειδή η υφαλοκρηπίδα είναι κυριαρχία.
Είναι τέτοια η έλλειψη συνείδησης εθνικής κυριαρχίας από την κυβέρνηση, που δεν τολμάει καν να επεκτείνει στα 12 μίλια την ελληνικη κυριαρχία, δεδομένου ότι ΗΠΑ, Ρωσία δήλωσαν ανοιχτά τον Αύγουστο ότι δεν αντιτίθενται ενώ οι προϋποθέσεις για τις οποίες η Άγκυρα είχε ψηφίσει το casus belli δεν ισχύουν πια.

Όποιος φοβάται να υπερασπιστεί τον εαυτό του δεν αξίζει να ζεί ελεύθερος. Κι όποιος φοβάται τη σύγκρουση είναι καταδικασμένος να ζεί σαν ραγιάς. Η εθνική κυριαρχία δεν είναι ποτέ δεδομένη. Όπως και η Δημοκρατία, απαιτούν καθημερινή υπεράσπιση. Στήν πράξη.

Δεν είναι τυχαίος ο περιφρονητικός τρόπος που αντιμετωπίζει η ΕΕ την Ελλάδα και οι κωλυσιεργίες της απέναντι στήν Τουρκία. Δεν είναι μόνο τα λεφτά. Στη δυτική αντίληψη είναι καθήκον σου να υπερασπίζεσαι το σπίτι σου. Αν δεν το κάνεις δεν έχει υπόληψη.

Γιώργος Παπαδόπουλος-Τετράδης

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail