Γερμανία και Γαλλία σχεδιάζουν το άρμα μάχης της επόμενης γενιάς

Freepen.gr - Η Γερμανία και η Γαλλία σκοπεύουν να δαπανήσουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στο πρόγραμμα Main Ground Combat System (MGCS) το 2021 για την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς οχημάτων μάχης σύμφωνα με το defence-blog.com.

Το Forces Operations Blog ανέφερε ότι η Γαλλία και η Γερμανία επιθυμούν να δαπανήσουν €200 εκατομμύρια προς όφελος του προγράμματος MGCS το 2021. Αυτά τα κεφάλαια θα επιτρέψουν στους τρεις πρωταρχικούς εργολάβους, Nexter από τη γαλλική πλευρά και KMW και Rheinmetall από τη γερμανική πλευρά, να ξεκινήσουν τη φάση κατασκευής των μελλοντικών οχημάτων μάχης.

Μεταξύ 2021 και 2025, οι πρώτοι κύριοι τεχνολογικοί εταίρεοι (MTD) θα μεταφράσουν σε τεχνολογικές λύσεις τις συνδυασμένες λειτουργίες στο σύστημα πολλαπλών πλατφορμών. Ο σχεδιασμός ενός πρωτοτύπου μέχρι το 2028 θα ακολουθήσει και, αν υποτεθεί ότι το χρονοδιάγραμμα τηρηθεί πιστά, οι πρώτες παραδόσεις γύρω στο 2035.

Το MGCS είναι πρωτίστως μια ομάδα οχημάτων παρόμοια με τη ρωσική οικογένεια οχημάτων μάχης Armata. Αυτή η ομάδα μπορεί να περιλαμβάνει επανδρωμένα και μη επανδρωμένα οχήματα εδάφους (UGVs) καθώς και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV).

Στο πλαίσιο του MGCS θα αναπτυχθεί η επόμενη γενιά κύριων αρμάτων μάχης για να αντικαταστήσει τα Leopard-2 και Leclerc στο εγγύς μέλλον.

Το γερμανικό Leopard-2 και το γαλλικό Leclerc MBTs σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν στη δεκαετία του 1970 και του ' 80 και έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά από τότε. Το 2012, η Γαλλία και η Γερμανία αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια κοινή πρωτοβουλία που μπορεί να οδηγήσει σε ένα κοινό πρόγραμμα για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός νέου κύριου συστήματος μάχης εδάφους (MGCS) προκειμένου να αντικαταστήσουν τα άρματα μάχης τους.

Το γενικό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού πολεμικού οχήματος επόμενης γενιάς εκτιμάται σε € 1,5 δισ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail