Πασινιάν: Η Ρωσία έχει νόμιμο δικαίωμα για αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Freepen.gr - Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Nikol Pashinyan λέει ότι η Ρωσία έχει το νόμιμο δικαίωμα να διενεργήσει αντι-τρομοκρατική εκστρατεία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, δεδομένου ότι οι μαχητές τρομοκρατικών ομάδων της Συρίας που μάχονται εναντίον του Ναγκόρνο Καραμπάχ από το Αζερμπαϊτζάν συνιστούν μια άμεση απειλή για τη Ρωσία. Ο Pashinyan έκανε τη σχετική αναφορά σε μια συνέντευξη με το TASS, απαντώντας στην ερώτηση ότι η Ρωσία έχει εκφράσει ανησυχία σχετικά με τις αναφορές της ανάπτυξης των μαχητών από τη Μέση Ανατολή, κυρίως στη Συρία και τη Λιβύη.

"Μετά το ξέσπασμα του πολέμου του Ναγκόρνο Καραμπάχ και τις πληροφορίες ότι αυτοί οι μισθοφόροι συμμετέχουν στον πόλεμο, υπήρξαν αναφορές, μεταξύ άλλων από τα αραβικά μέσα ενημέρωσης, ότι ορισμένες από αυτές τις ομάδες έχουν συνθλιβεί στο πεδίο της μάχης και έχουν εξαπλωθεί σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Για μένα είναι σαφές ότι αυτοί οι Σύριοι μαχητές, αυτοί που επέζησαν απλά κατευθύνονται προς τη Ρωσία, επειδή νομίζω ότι θεωρούν τη Ρωσία εχθρό όπως το Ναγκόρνο Καραμπάχ ή την Αρμενία. Το ζήτημα είναι πώς θα συνεχιστεί αυτή η διαδικασία. Θα περιμένει η Ρωσία όλα αυτά τα στοιχεία να μετακομίσουν στο έδαφός της και να πραγματοποιήσει μια αντιτρομοκρατική εκστρατεία εκεί; Δεν ξέρω. Ίσως η ρωσική κυβέρνηση ή οι ειδικές υπηρεσίες να σκέφτονται τη δυνατότητα να ξεκινήσουν μια αντιτρομοκρατική εκστρατεία μόνο στην εστία του προβλήματος;", Δήλωσε ο Pashinyan.

"Συμπεριλαμβανομένου του Ναγκόρνο Καραμπάχ;", ρώτησε ο δημοσιογράφος.

"Συμπεριλαμβανομένου του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Η Ρωσία διεξήγαγε αντιτρομοκρατική εκστρατεία στη Συρία, η οποία απέχει πολύ από τη Ρωσία, επειδή οι ενέργειες των Σύριων μαχητών και τρομοκρατών αποτελούσαν άμεση απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας. Τώρα ήδη οι Ρώσοι εμπειρογνώμονες λένε ότι απέχουν μόλις 80 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα, φυσικά, δεν μπορώ να αξιολογήσω την ορθότητα αυτών των εκτιμήσεων. Αυτό είναι εντελώς μια άλλη κατάσταση. Και νομίζω ότι η Ρωσία έχει νόμιμο δικαίωμα και λόγους να αντιδράσει σε αυτή την κατάσταση", δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail