Ο Ερντογάν ζητά λύση δύο κρατών για την Κύπρο: Ο κίνδυνος-παγίδα για την Κυπριακή Δημοκρατία

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τη Δευτέρα για συνομιλίες για λύση δύο κρατών για τη διχοτομημένη Κύπρο και ανέφερε ότι οι προσπάθειες του ψευδοκράτους από μόνες τους δεν επαρκούν για την επίτευξη λύσης.

Υπάρχει ανάγκη να καταργηθούν οι παλιές παράμετροι του ζητήματος, οι οποίες συνεχώς απέτυχαν για τους Τουρκοκύπριους, οι οποίοι απαιτούν δίκαιες και βιώσιμες λύσεις στην κυπριακή κρίση, δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Είναι προφανές ότι οι Ελληνοκύπριοι προφανώς δεν θέλουν να μοιραστούν το νησί με τους Τούρκους, πρόσθεσε.

"Η βάση μιας λύσης, όπου και οι δύο πλευρές θα ζουν ειρηνικά, η ευημερία και η ασφάλεια πρέπει να βασίζονται στις πραγματικότητες του νησιού", δήλωσε ο Ερντογάν. "Πιστεύουμε ότι πρέπει να τεθεί στο τραπέζι μια λύση δύο κρατών".

"Στόχος μας είναι να αυξήσουμε το βιοτικό επίπεδο των Τουρκοκυπρίων και να τους επιτρέψουμε να κοιτάξουν το μέλλον με αυξημένη εμπιστοσύνη", πρόσθεσε.

Εκτός του ότι το νησί θα πρέπει να επανενωθεί κι οι εισβολείς μαζί με τους εποίκους να αποχωρήσουν, τίθεται ένα ακόμη ζήτημα. Μήπως ο Ερντογάν όταν μιλά για λύση δύο κρατών, εννοεί τη δημιουργία δύο νέων κρατών και όχι πχ μια αναγνώριση του υπάρχοντος στάτους; Μήπως σε μια περίπτωση δύο νέων κρατών, τότε μαζί με την Κυπριακή Δημοκρατία παύουν να υφίστανται και οι συμφωνίες της για την ΑΟΖ με Αίγυπτο κι Ισραήλ;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail