Η Τουρκία μπλόκαρε τη μεταφορά ανθρωπιστικού φορτίου στην Αρμενία

Freepen.gr - Η Τουρκία αρνείται να παράσχει τον εναέριο χώρο της για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας από το Λος Άντζελες στην Αρμενία, ανέφερε η Επιτροπή Πολιτικής Αεροπορίας της Αρμενίας σε δήλωσή της, όπως σημειώνει το armenpress.am.

"Η πτήση της Qatar Airways στην Αρμενία που έχει προγραμματιστεί για τις 15 Οκτωβρίου στη διαδρομή Λος Άντζελες-Ερεβάν που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια δεν θα πραγματοποιηθεί. Η αεροπορική εταιρεία δεν έδωσε κανένα λογικό λόγο. Η ανθρωπιστική βοήθεια που συγκέντρωσε η αρμενική-αμερικανική κοινότητα έπρεπε να αποσταλεί στους πολίτες που επλήγησαν από τον πόλεμο Αρτσάχ-Αζερμπαϊτζάν. Η Qatar Airways ενημέρωσε την Επιτροπή Πολιτικής Αεροπορίας της Αρμενίας για την ακύρωση της πτήσης στις 14 Οκτωβρίου. Το αεροπλάνο έπρεπε να περάσει από τον τουρκικό εναέριο χώρο, αλλά η Τουρκία παρεμποδίζει να φτάσει το ανθρωπιστικό φορτίο στην Αρμενία", ανέφερε η δήλωση.

"Η αναδρομολόγηση της πτήσης μέσω άλλων χωρών, όπως η Ρωσική Ομοσπονδία ή η Γεωργία, θα διαρκέσει ώρες, οπότε η αεροπορική εταιρεία πρέπει να βρει άλλους τρόπους μεταφοράς της ανθρωπιστικής βοήθειας. Έχουμε πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές ότι η Qatar Airways σε αυτή την κατάσταση δεν θα είναι σε θέση να μεταφέρει το φορτίο. Έχουμε λόγους να ισχυριζόμαστε ότι η Τουρκία σκόπιμα έκλεισε την αεροπορική διαδρομή. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία παρεμποδίζει τη μεταφορά εμπορευμάτων στην Αρμενία. Κατά τη διάρκεια της προπολεμικής περιόδου, άρχισε να δημιουργεί εμπόδια, απαιτώντας από τις αεροπορικές εταιρείες να παράσχουν λεπτομερή κατάλογο φορτίου καθώς περνούσε από τον εναέριο χώρο της.

"Η Επιτροπή Πολιτικής Αεροπορίας της Αρμενίας απηύθυνε έκκληση στον EUROCONTROL, έναν οργανισμό για την ασφάλεια της αεροναυτιλίας. Αυτές τις μέρες, έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές αποστολές φορτίου στην Αρμενία από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Ρωσία. Η μεταφορά εμπορευμάτων πραγματοποιείται κυρίως σε συνεργασία με την Επιτροπή Πολιτικής Αεροπορίας και τους αερομεταφορείς της Αρμενίας. Οι αεροπορικές εταιρείες το κάνουν αυτό σε μη κερδοσκοπική βάση", ανέφερε η δήλωση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail