Τι ξεχνά το αχάριστο Κουβέιτ που συμπαρίσταται στην Τουρκία

Son_patty / pixabay
Όπως θα θυμάστε το 1990 οι Αμερικανοί εισέβαλαν στο Ιράκ και εξεδίωξαν τον Σαντάμ απο το Κουβέιτ. Ο Σαντάμ εισέβαλε στο Κουβέιτ και κατέλαβε τη χώρα. Η βασιλική οικογένεια κατάφερε και δραπέτευσε. Για λόγους που γνωρίζουν μόνο οι Αμερικανοί, ενεπλάκησαν σε έναν πόλεμο με τον Σαντάμ και καλά έκαναν. Ο κάθε νταής δεν μπορεί να εισβάλλει σε μια χώρα.

Παντελής Σαββίδης

Οι Αμερικανοί το έκαναν και στο Κοσσυφοπέδιο αλλά στην Κύπρο όχι, μόνο, δεν το έκαναν αλλά βοήθησαν και τον εισβολέα. Για την εισβολή τους εκείνη στο Ιράκ οι Αμερικανοί είχαν ζητήσει την συμπαράσταση και άλλων δυνάμεων.

Το 2003 λόγω των γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου, εισέβαλαν και πάλι στο Ιράκ και ζήτησαν και από τη φίλη τους Τουρκία, την οποία τόσο πολύ έχουν βοηθήσει, να τους επιτρέψει να εισβάλλουν από Βορράν (από τα τουρκοιρακινά σύνορα), ώστε να επιταχυνθεί και διευκολυνθεί η επιχείρηση.

Η Τουρκία αρνήθηκε ακόμη μια φορά να διευκολύνει τους Αμερικανούς. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με βαριές αμερικανικές απώλειες αρκετές από τις οποίες θα είχαν αποφευχθεί αν άνοιγε το μέτωπο απο βορράν. (Λεπτομέρεια χωρίς σημασία: Περίμενα στα τουρκοιρακινά σύνορα τους Αμερικανούς, μαζί με άλλους δημοσιογράφους από όλον τον κόσμο, ελπίζοντας πως θα μας επέτρεπαν να ακολουθήσουμε κατά την εισβολή).

Ας αφήσουμε τους Αμερικανούς και ας πάμε στο Κουβέιτ.

Το Κουβέιτ υπάρχει σήμερα ως ανεξάρτητη χώρα λόγω της εισβολής των Αμερικανών στο Ιράκ το 1990. Όταν οι Αμερικανοί, δεκατρία χρόνια μετά χρειάστηκαν την Τουρκία αρνήθηκε να τους διευκολύνει.

Σήμερα το Κουβέιτ συμπαρίσταται στο τουρκικό αίτημα οι ισλαμικές χώρες να μποϋκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα.

Συμπαρίσταται στην απαίτηση μιας χώρας (της Τουρκίας) η οποία Τουρκία δεν βοήθησε στην επιχείρηση ανάκτησης απο τους κουβεϊτιανούς της χώρας τους.

Αχαριστία; Ναι. Βεβαίως.
Αλλά όλα πληρώνονται. Θα έρθει και η σειρά του Βασιλείου να πληρώσει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail