Ρουκέτες σκάνε εντός Ιράν κι ενώ χωρικοί μαζεύονται στη μεθόριο για να παρακολουθήσουν τις μάχες!

Freepen.gr - Το Σάββατο, οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 10 ρουκέτες είχαν πέσει μέσα στο ιρανικό έδαφος ως αποτέλεσμα των μαχών στην περιοχή Καραμπάχ μεταξύ των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και της Αρτσάχ.

Ο κυβερνήτης της πόλης Khoda Afrin στο βορειοδυτικό Ιράν, Ali Amiri Raad, δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός συνεχίζεται μέσα στο ιρανικό έδαφος για μέρες λόγω των μαχών σημειώνοντας πως τουλάχιστον δέκα βλήματα έπεσαν το Σάββατο σε ακατοίκητες περιοχές στα χωριά Quli Beiko και Khalaf Beiko, χωρίς να προκαλέσουν απώλειες.

Ο κυβερνήτης εξέφρασε την ανησυχία του για τη συγκέντρωση κατοίκων στις παραμεθόριες περιοχές για να παρακολουθήσουν τις στρατιωτικές μάχες στην άλλη πλευρά των συνόρων, καλώντας τον λαό να αποφεύγει για λόγους ασφαλείας να συγκεντρώνεται στην παραμεθόρια περιοχή.

Περισσότερα από 35 βλήματα έχουν πέσει μέχρι στιγμής στα ιρανικά εδάφη που γειτνιάζουν με τις περιοχές των στρατιωτικών συγκρούσεων στο Καραμπάχ και μερικά από αυτά προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια, τον τραυματισμό ενός μικρού παιδιού και τον εκτοπισμό ορισμένων κατοίκων σε ασφαλείς περιοχές.

Το περιστατικό αυτό έρχεται μετά την προειδοποιήση της Τεχεράνης, νωρίτερα το Σάββατο, προς τα δύο μέρη της σύγκρουσης στο Καραμπάχ ως προς τις εκδηλώσεις επιθετικότητας στο ιρανικό έδαφος.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών Saeed Khatibzadeh δήλωσε: "επιβεβαιώνουμε ότι καμία επιθετικότητα στη γη μας δεν γίνεται αποδεκτή και ανεκτή από κανένα από τα αντιμαχόμενα μέρη και προειδοποιούμε όλα τα μέρη σοβαρά να λάβουν τις απαραίτητες προφυλάξεις από αυτή την άποψη.”

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail