Πάνοπλος έπεσε στα νερά του Ειρηνικού ο "Στρατάχης Σαπόσνικοφ"

Marshal Shaposhnikov Frigate. Image courtesy TASS
Freepen.gr - Η ρωσική φρεγάτα του στόλου του Ειρηνικού, στρατάρχης Shaposhnikov οπλισμένη με πυραύλους κρουζ Kalibr-NK κατά τη διάρκεια της αναβάθμισής της, αναπτύχθηκε στη θάλασσα της Ιαπωνίας για το δεύτερο στάδιο των θαλάσσιων δοκιμών, ανέφερε το Γραφείο Τύπου του στόλου τη Δευτέρα.

Στο μέλλον, η φρεγάτα θα λάβει επίσης υπερηχητικούς πυραύλους Tsirkon. Μετά την αναβάθμιση του στρατάρχη Shaposhnikov, όλα τα άλλα επτά πλοία του έργου 1155 είναι στη σειρά για εκσυγχρονισμό.

Το πρωί, τα ρυμουλκά του στόλου του Ειρηνικού έφεραν το πλοίο έξω από την περιοχή του Dalzavod [ναυπηγείο] και το συνόδευσαν σε ένα εξωτερικό σημείο όπου η φρεγάτα έπλευσε μπροστά. Στη θάλασσα, το πλήρωμα μαζί με την ομάδα παράδοσης θα ελέγξουν τη λειτουργία του κινητήρα, του μηχανισμού διεύθυνσης και των βοηθητικών μηχανισμών καθώς και των συστημάτων επικοινωνιών, ανίχνευσης και πλοήγησης. Θα διεξαχθούν επίσης δοκιμές ταχύτητας και ελιγμών του πλοίου", ανέφερε το Γραφείο Τύπου σε δήλωση, ανέφερε ο TASS.

Η αναβαθμισμένη φρεγάτα Shaposhnikov αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στη θάλασσα για τις θαλάσσιες δοκιμές στις 10 Ιουλίου. Το πολεμικό πλοίο πρόκειται να επανέλθει στον Στόλο του Ειρηνικού μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ο στρατάρχης Shaposhnikov εισήλθε στην υπηρεσία με το Ρωσικό Ναυτικό ως ένα μεγάλο ανθυποβρυχιακό πολεμικό πλοίο. Η αναβάθμισή του περιελάμβανε την εγκατάσταση τυποποιημένων εκτοξευτών πλοίων για πυραύλους Kalibr-NK και Oniks, οι οποίοι ενίσχυσαν τις ικανότητες μάχης του και του επέτρεψαν να χαρακτηριστεί ως φρεγάτα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail