Μόσχα για Βαρώσια: Απαράδεκτο να ανοίξουν μονομερώς!

Σχόλιο του Τμήματος Πληροφοριών και Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών για το άνοιγμα τμήματος της κλειστής περιοχής Αμμοχώστου (Κυπριακή Δημοκρατία)

Οι δηλώσεις σχετικά με το άνοιγμα μέρους των Βαροσιών – η κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου (Δημοκρατία της Κύπρου) προκαλούν σοβαρή ανησυχία.

Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση να ανοίξει το έδαφος των Βαροσίων. Μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν προηγούμενα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ 414 (1977), 482 (1980), 550 (1984), 789 (1992) και 2483 (2019), δημιουργούν πρόσθετες δυσκολίες για την επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό. Η Ρωσική Ομοσπονδία, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, παραμένει προσηλωμένη στις λεπτομέρειες διευθέτησης που εγκρίνονται από αυτά τα ψηφίσματα και είναι έτοιμη να παράσχει την απαραίτητη βοήθεια για την εφαρμογή τους.

Πιστεύουμε ότι η έγκαιρη επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την τελική λύση του Κυπριακού θα δημιουργούσε ένα εποικοδομητικό κλίμα ευνοϊκό για την εξεύρεση συμβιβασμού, μεταξύ άλλων και για το ζήτημα της Βαρόσα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail