Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναπτύξει στρατεύματα στο Αζερμπαϊτζάν, εφόσον ζητηθεί

Freepen.gr - Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να αναπτύξει τα στρατεύματά της στο Αζερμπαϊτζάν για να υποστηρίξει το Μπακού στη σύγκρουση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

"Ο πρόεδρός μας [Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν] το ανακοίνωσε την πρώτη ημέρα [μιας ανανεωμένης κλιμάκωσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ]. Η Τουρκία δεν διστάζει και ο πρόεδρός μας δεν διστάζει", δήλωσε ο Οκτάι σε τηλεοπτική συνέντευξη στο CNN Turk απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου.

Η Αγκυρα επανέλαβε νωρίτερα την υποστήριξή της στο Μπακού και εξέφρασε ετοιμότητα για βοήθεια τόσο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όσο και στο πεδίο της μάχης.

Οι συγκρούσεις μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας ξέσπασαν στις 27 Σεπτεμβρίου, με έντονες μάχες να μαίνονται στην αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Η περιοχή γνώρισε έξαρση βίας το καλοκαίρι του 2014, τον Απρίλιο του 2016 και τον περασμένο Ιούλιο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail