Διχοτόμηση της Κύπρου θέλει ο Τατάρ για να μη γίνει Κρήτη!

Freepen.gr - "Αν χάσουμε το κράτος μας (ψευδοκράτος) θα γίνουμε μειονότητα υπό την πλειοψηφία και μακροπρόθεσμα θα γίνουμε Κρήτη. Εκεί στην Κρήτη οι Τούρκοι έφυγαν επειδή δεν μπορούσαν να συνεχίζουν να ζουν με τους Έλληνες και τώρα η Κρήτη έγινε ελληνικό νησί. Δεν θα αφήσουμε αυτό να γίνει σε καμία περίπτωση στην Κύπρο", ανέφερε ο  νέος κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ μιλώντας στο TRT.

O Τατάρ χαρακτήρισε ως απαράδεκτη θέση την ιδέα αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων και κατάργησης των εγγυήσεων. O ηγέτης του ψευδοκράτους επιθυμεί την υποστήριξη της Τουρκίας γιατί «είναι η ηγέτιδα χώρα της περιοχής και επειδή έχουμε εντάσεις για το θέμα του πετρελαίου κα φυσικού αερίου, η Τουρκία ενδιαφέρεται ακόμη πιο πολύ ειδικά για την Κύπρο».

Ο Τατάρ υποστήριξε πως "50 χρόνια διαπραγματευόμαστε με τους γείτονες μας Ελληνοκύπριους μια ομοσπονδιακή λύση, όμως πιστεύουμε ότι ήρθε η στιγμή να αλλάξουμε την δομή των διαπραγματεύσεων για να πάμε σε μια λύση δυο κρατών. Οι Ελληνοκύπριοι όταν μιλούν για ομοσπονδιά εννοούν ένα ενιαίο κράτος όπου θα είναι πλειοψηφία και θα κυριαρχούν επί της μειοψηφίας".

"Καμία δύναμη στον κόσμο δεν μπορεί να αλλάξει αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο εδώ και μισό αιώνα", τόνισε.

Επίσης υποστήριξε πως η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ε .Ε ήταν παράνομη και παραβίαζε το κυπριακό Σύνταγμα, γιατί όπως ισχυρίστηκε για να μπει η Κύπρος στην Ε.Ε έπρεπε να είχαν μπει και οι 2 εγγυήτριες δυνάμεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail