Λάθος προσανατολισμός και κουλτούρα στρατηγικής έναντι της Τουρκίας

Ο στρατηγικός αναλυτής και συν-διευθυντής του ελληνικού τμήματος του Κέντρου Πολιτικής Ασφάλειας της Γενεύης, Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, μιλώντας στον 98.4 υποστήριξε ότι στην Ελλάδα έχουμε λάθος προσανατολισμό και κουλτούρα στρατηγικής έναντι της Τουρκίας, πολιτική και οικονομική ελίτ, διαπερνώντας και στο σώμα της κοινωνίας, αφού δεν μπορούμε στοιχειωδώς να αντιληφθούμε ότι η Τουρκία πλέον με την ισχύ που απέκτησε και όχι μόνο ο Ερντογάν, είναι μια από θέση αναθεωρητική χώρα κι όχι απλά χώρα με ακατανόητες κινήσεις. Στόχευση είπε, να μας σύρει σε ένα τραπέζι διαλόγου εφ' όλης της ύλης και όχι μόνο για υφαλορκηπίδα /αοζ υπό την πίεση προκλητικών ενεργειών με προβολή ισχύος. 

Ατυχώς, όταν εμείς επαφιόμαστε στη μεσολάβηση της Γερμανίας, όπου ως υπέρτατη στρατηγική έχουμε θέσει την αποκλιμάκωση, είναι προφανές ότι η Τουρκία μέσω Γερμανίας, πιέζει με προκλήσεις και τετελεσμένα, για διαπραγματεύσεις και φυσικά όχι επί δικών της κυριαρχικών δικαιωμάτων ή και κυριαρχίας. 

Υπάρχει πιθανότητα έτσι να παγιδευτούμε από τον διεθνή παράγοντα και τους μεσολαβητές στο όνομα της αποκλιμάκωσης που θέτουμε ως ύψιστο στόχο σε συζητήσεις που θα περιλαμβάνουν και παραχωρήσεις επί δικαιωμάτων μας, ελέω αυτής της αποκλιμάκωσης.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail