Ο Ερντογάν για τις απειλές των ΗΠΑ: "δεν ξέρετε με ποιον έχετε να κάνετε!"

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα εγκαταλείψει τα συστήματα S-400 ή την υποστήριξη προς το Αζερμπαϊτζάν παρά τις απειλές των Ηνωμένων Πολιτειών, τονίζοντας ότι "η Τουρκία δεν είναι φυλετική χώρα".

"Κάναμε βήματα στο πλαίσιο του έργου των F-35, αλλά μας απειλήσατε. Μας ζητήσατε να επιστρέψουμε το S-400 στη Ρωσία. Ωστόσο, δεν είμαστε φυλετικό κράτος", δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέδριο για το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και ανάπτυξης (ΑΚΡ) στη Μαλάτια την Κυριακή.

Ο Ερντογάν απάντησε σε αξιωματούχους στην Ουάσινγκτον δηλώνοντας: "δεν ξέρετε με ποιον έχετε να κάνετε. Μην καθυστερείτε με τις κυρώσεις σας, ό,τι κι αν είναι".

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν προηγουμένως εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους στη δοκιμή των πυραυλικών συστημάτων S-400 από την Τουρκία, θεωρώντας ότι τέτοιες επιχειρήσεις έρχονται σε αντίθεση με τις υποχρεώσεις της τουρκικής πλευράς στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και η Ουάσινγκτον απείλησε την Αγκυρα ότι θα λάβει νέα μέτρα εναντίον της αφού προηγουμένως την είχε αποκλείσει από το σχέδιο των F-35/

Αυτό έρχεται σε συνδυασμό με φωνές στις Ηνωμένες Πολιτείες που ζητούν κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την υποστήριξή της προς το Αζερμπαϊτζάν στη σύγκρουση τοτ Καραμπάχ με τις αρμενικές δυνάμεις.

Το Μπακού και η Άγκυρα αρνούνται ότι η τουρκική κυβέρνηση παρέχει οποιαδήποτε στρατιωτική υποστήριξη στο Αζερμπαϊτζάν και λένε ότι η υποστήριξη είναι μόνο πολιτική.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail