Αρχηγός του Αραβικού Συνδέσμου: οι τουρκικές εντάσεις "δε θα τελειώσουν καλά"

Ρόιτερς
Freepen.gr - Ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου προειδοποίησε την Τουρκία για το ρόλο της στην αυξημένη περιφερειακή ένταση στις περιοχές του Καυκάσου και της Μεσογείου, αναφέροντας ότι "δε θα τελειώσει καλά" για την περιφερειακή εξουσία, μεταδίδει το arabnews.com.

Ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμο,υ Αχμέτ Αμπούλ Γκάιτ δήλωσε σε τηλεοπτική δήλωση: "Η Τουρκία αντιμετωπίζει μια ομάδα διαφορών με περιφερειακά και υπερδύναμα μέρη σε βαθμό που δεν θα έχει καλό τέλος για την ίδια ή την ηγεσία της".

"Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρεμβαίνει στρατιωτικά στην Αίγυπτο, τη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη", πρόσθεσε.

"Ο Ερντογάν παρενέβη επίσης στον Καύκασο μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας, συγκρούστηκε με την Ελλάδα και την Κύπρο και επιτέθηκε στην ανατολική Μεσόγειο στις περιοχές φυσικού αερίου, γεγονός που έκανε μια μεγάλη και με επιρροή χώρα όπως η Γαλλία να στείλει μαχητές και αεροπλανοφόρο στην Κύπρο.

"Ακόμη και η Ιταλία, η οποία κατανοούσε πολλές από τις τουρκικές θέσεις, πήγε στη Γαλλία. Όλοι λένε τώρα στον Ερντογάν ότι θα αντιμετωπίσει συνέπειες για τις πράξεις του" ανέφερε ο Γκάιτ.

"Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι Σύριοι μισθοφόροι χρησιμοποιούνται από τον Ερντογάν σε υποθέσεις που δεν σχετίζονται με την Τουρκία", δήλωσε ο Αμπούλ Γκάιτ ενώ ισχυρίστηκε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προκάλεσε καταστροφή στις αραβικές χώρες υποστηρίζοντας την Αραβική Άνοιξη το 2011.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail