Στον απόηχο της καταδίκης της ΧΑ και αυτό που δεν ακούστηκε

Επειδή γράφτηκαν αρκετά και ενδιαφέροντα για τη δίκη της ΧΑ, είχα αποφασίσει συνειδητά να μη σχολιάσω καθώς δεν είχα και κάτι καινούριο να προσθέσω. Αυτό που επίσης, για μένα τουλάχιστον, ήταν αναμενόμενο, ήταν οι δηλώσεις του Μητσοτάκη μετά τη δίκη, όταν επαινούσε τον Σαμαρά, "ξεχνώντας" ότι ήταν η κυβέρνηση του Σαμαρά το άλλοθι και το υπόβαθρό της γιγάντωσης της ΧΑ, και άφηνε να εννοηθεί ότι το κίνημα των Αγανακτισμένων έδωσε την εκλογική βάση της ΧΑ. 

Φραγκίσκα Μεγαλούδη

Αναμενόμενα όλα αυτά, όπως και οι υστερικές δηλώσεις του Πορτοσάλτε στα κανάλια. Και φτάνουμε στα περίφημα σχόλια της Μάνδρου του Σκαι για το Πέραμα και τους φτωχούς που δεν έχουν πολιτική συνείδηση. Σας θυμίζει κάτι αυτό; Πριν 5 χρόνια η Λυμπεράκη μας έλεγε ότι οι φτωχοί δεν παίρνουν σωστές αποφάσεις επειδή είναι φτωχοί και η "πνευματική" (;) ελιτ αυτού του έρημου τόπου καταδίκαζε τους "τζαμπατζήδες". 

Αν μη τι άλλο υπάρχει μια συνέπεια στην λογική τους, αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε. Και κυρίως να συνειδητοποιήσουμε για άλλη μια φορά ότι το χάσμα που μας χωρίζει με τους κατέχοντες την εξουσία είναι αγεφύρωτο. 

Μας βλέπουν σαν σκουλήκια ετοιμα να τα πατήσουν και των οποίων η χρήσιμότητα εξαντλείται με την ψήφο. Και ετσι ενώ εκείνοι στρογγυλοκάθονται στις καρέκλες της εξουσίας και απολαμβάνουν προνόμια για τα οποία δεν δούλεψαν ουσιαστικά ποτέ, οι δημοσιογράφοι χαριεντίζονται ή κοιμούνται στο ίδιο κρεββάτι μαζί τους και όλοι μαζί μας νουθετούν στα κανάλια και στο διαδίκτυο και μας λένε ότι δεν έχουμε πολιτική συνείδηση όταν είμαστε φτωχοί. 

Και το χειρότερο απο όλα είναι ότι αυτα τα πιστεύουν. Και το θράσος τους περισσεύει ωστε μετά να νιώθουν και αδικημένοι. Καμία ελπίδα...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail