Τουρκία: Το Ορούτς Ρέις επιχειρεί εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας

Freepen.gr - Τη χρήση του ευφάνταστου επιχειρήματος περί απόστασης της ηπειρωτικής Ελλάδας μετέρχεται για άλλη μια φορά το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας. Ο εκπρόσωπός του, Χαμή Ακσόι, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για τις σεισμικές δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο τόνισε:

Σήμερα (25 Οκτωβρίου), το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας δημοσίευσε μια αβάσιμη δήλωση, υποστηρίζοντας ότι οι δραστηριότητες σεισμικής έρευνας της Τουρκίας εντός της δικής της υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο διεξάγονται εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας και επισημαίνουν αυτές τις δραστηριότητες ως "παράνομες".

Η περιοχή, όπου το Oruç Reis διεξάγει σεισμικές δραστηριότητες έρευνας, βρίσκεται στο σύνολό της εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, η οποία έχει καθοριστεί βάσει του διεθνούς δικαίου και, κατά συνέπεια, έχει κοινοποιηθεί στα Ηνωμένα Έθνη.

Το υπό εξέταση θέμα διαβιβάστηκε επίσης ρητά στον Πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα, για άλλη μια φορά στις 23 Οκτωβρίου 2020.

Ο σημερινός Τομέας επιχειρήσεων, όπου το Oruç Reis θα πραγματοποιήσει σεισμική έρευνα μεταξύ 25 Οκτωβρίου - 4 Νοεμβρίου 2020, βρίσκεται 440 χιλιόμετρα μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα και μόλις 130 χιλιόμετρα μακριά από την Τουρκία.

Η Τουρκία, όπως ήταν πάντα, είναι έτοιμη για διάλογο και συνεργασία προς μια λύση βασισμένη στην ισότητα, όπου διασφαλίζονται τα νόμιμα δικαιώματα τόσο της Τουρκίας όσο και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αναμένουμε επίσης από την Ελλάδα να πάψει να επινοεί πλασματικούς λόγους και να επεκτείνει τις προϋποθέσεις προκειμένου να αποφύγει τη διεξαγωγή διαλόγου με την Τουρκία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail