Άξεστος Ακσόι κατά Δένδια: Γελοίοι οι ισχυρισμοί του για τα Βαρώσια!

Freepen.gr - Απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χάμι Ακσόι σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Δένδια προς την Τουρκία σε συνέντευξη στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος:

Οι ισχυρισμοί και οι δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια για τη χώρα μας σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα (11 Οκτωβρίου) στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ είναι αβάσιμοι.

Οι διερευνητικές συνομιλίες σταμάτησαν το 2016 κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας. Ο ισχυρισμός ότι αυτό προκαλείται από την Τουρκία είναι μια προσπάθεια παραπλάνησης του κοινού. Κατά τον ίδιο τρόπο, ο ισχυρισμός ότι ένα μόνο ζήτημα συζητήθηκε στις διερευνητικές διαπραγματεύσεις δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια. Στόχος αυτών των διαπραγματεύσεων είναι η επίλυση όλων των σχετικών ζητημάτων μεταξύ των δύο χωρών.
(αυτό το σημείο θέλει προσοχή)

Από την άλλη πλευρά, είναι η κυβέρνηση της ΤΔΒΚ, όχι η Τουρκία, που έχει ανοίξει την ακτογραμμή των Βαρωσίων στο κοινό. Ο ισχυρισμός του ελληνικού - ελληνοκυπριακού δίδυμου ότι αυτό το βήμα αποτελεί παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ότι οι άνθρωποι που πηγαίνουν στη θάλασσα εδώ απειλούν τη διεθνή ασφάλεια δεν είναι καθόλου σοβαρός αλλά γελοίος ισχυρισμός.

Αντί να επιλύσουμε τα προβλήματα με την Ελλάδα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με έναν ειλικρινή διάλογο με τη χώρα μας, η προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί η ΕΕ ως μόχλευση εναντίον της Τουρκίας είναι μια προσπάθεια που δεν θα αποφέρει αποτελέσματα. Η Ελλάδα πρέπει τώρα να καταλάβει ότι η γλώσσα της απειλής και του εκβιασμού δεν θα λειτουργήσει.

Είναι ένα παράδειγμα ανειλικρίνειας ότι η Ελλάδα, από τη μία πλευρά, είναι έτοιμη για διάλογο μαζί μας, και από την άλλη πλευρά, συνεχίζει δράσεις και δραστηριότητες που αυξάνουν τις εντάσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail