Τα υποβρύχια θα γίνουν ακόμη πιο φονικά: Έρχονται οι νέες τορπίλες - ξεκαθαρίζει για τις φρεγάτες

Freepen.gr - Σύμφωνα με πηγές του τηλεοπτικού σταθμού ΟΡΕΝ, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε  την περασμένη Δευτέρα την προμήθεια 32 τορπιλών αξίας 115 εκατομμυρίων ευρώ για τα υποβρύχια τύπου 214, κλάσης "Παπανικολής". Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τις τορπίλες θα τις κατασκευάσει η γερμανική Αtlas electronic αλλά θα υπάρξει συμπαραγωγή με ελληνικές εταιρείες.

Οι πρώτες τορπίλες αναμένονται να είναι στη διάθεσή του πολεμικού Ναυτικού στα μέσα της επόμενης χρονιάς. Ωστόσο όπως λένε οι πληροφορίες του ΟΡΕΝ και του ρεπόρτερ Κώστα Αλατζά, τις επόμενες ημέρες το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού αναμένεται να καταλήξει σε ποια φρεγάτα πολλαπλών ρόλων θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του.

Στο τραπέζι υπάρχουν οι αμερικανικές και γερμανικές φρεγάτες οι οποίες ανταγωνίζονται για αυτό το συμβόλαιο που θα ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.


 

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail