Με κρούσματα σε γηροκομεία, νοσοκομεία, εργοστάσια, θα φοράμε μάσκα μόνοι μας στο δρόμο

leo2014 / pixabay
Τι έχουμε; Έχουμε 865 κρούσματα, 86 διασωληνομένους. Έχουμε κρούσματα σε γηροκομεία, νοσοκομεία και σε εργοστάσια. Τι μέτρα αποφασίζουν; Επιβολή μάσκας όταν περπατάμε μόνοι μας στο δρόμο και απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας.

Αλλά προς Θεού, να μην ενισχύσουν τα νοσοκομεία! Προς Θεού μην ενισχύσουν και να μην ελέγξουν τα γηροκομεία και τα εργοστάσια! Όταν όμως γενικευτεί η οικονομική καταστροφή, δε θα υπάρχουν σπίτια για την επόμενη 90χρονη που θα μείνει στο δρόμο. 

Και τότε το θέμα δε θα είναι μια πανδημία που απειλεί ηλικιωμένους και ευπαθείς σε συντριπτικά ποσοστά και στους οποίους θα έπρεπε να είναι επικεντρωμένα τα μέτρα και όχι στο σύνολο της κοινωνίας. Αυτούς που απειλούνται προστατεύεις. Τελικά δεν αξίζουμε σωτηρία.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail