Στρατιωτικός μηχανισμός αποτροπής σύγκρουσης Ελλάδας - Τουρκία από το ΝΑΤΟ

Freepen.gr - Μετά από σειρά τεχνικών συναντήσεων μεταξύ των στρατιωτικών εκπροσώπων Ελλάδας και Τουρκίας στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ιδρύθηκε την Πέμπτη (1 Οκτωβρίου 2020) διμερής στρατιωτικός μηχανισμός αποτροπής σύγκρουσης. Ο μηχανισμός έχει σχεδιαστεί για τη μείωση του κινδύνου συμβάντων και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Περιλαμβάνει τη δημιουργία ανοικτής τηλεφωνικής γραμμής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για τη διευκόλυνση της αποκλιμάκωσης στη θάλασσα ή στον αέρα.

Οι συνομιλίες τεχνικής στρατιωτικής αποσύνδεσης, οι οποίες ξεκίνησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου, από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ μετά από επαφές υψηλού επιπέδου τόσο με την Ελλάδα όσο και με την Τουρκία. Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε:

 "Χαιρετίζω τη δημιουργία ενός στρατιωτικού μηχανισμού αποκλιμάκωσης, που επιτυγχάνεται μέσω της εποικοδομητικής εμπλοκής της Ελλάδας και της Τουρκίας, και οι δύο αξιόλογοι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ. Αυτός ο μηχανισμός ασφαλείας μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία του χώρου για διπλωματικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της υποκείμενης διαφοράς και είμαστε έτοιμοι να την αναπτύξουμε περαιτέρω. Θα παραμείνω σε στενή επαφή και με τους δύο συμμάχους".


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail