Η Τουρκία ζητά από τη Ρωσία να αποχωρήσει η Αρμενία από το Ναγκόρνο Καραμπάχ!

Freepen.gr - Η Αγκυρα είπε ότι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ, τόνισε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε σήμερα με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Σοϊγκού, "την αναγκαιότητα αποχώρησης της Αρμενίας από τα κατεχόμενα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν".

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας σε δήλωσή του αναφέρει ότι ο Ακάρ κάλεσε τη Δευτέρα με τον Σοϊγκού και κατά τη διάρκεια της πρόσκλησης, "ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις επιθέσεις της Αρμενίας στο Αζερμπαϊτζάν”.

Σύμφωνα με τη δήλωση, ο Ακάρ τόνισε ότι η Αρμενία, η οποία ισχυρίστηκε ότι "εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του άμαχου πληθυσμού και παραβίασε το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός, πρέπει να σταματήσει τις επιθέσεις της και να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη".

Ο Ακάρ επεσήμανε ότι "το Αζερμπαϊτζάν δεν μπορεί να περιμένει άλλα 30 χρόνια", τονίζοντας τη στήριξη της Τουρκίας προς το Αζερμπαϊτζάν στην κίνησή του να  "ανακτήσει τον έλεγχο των εδαφών του".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail