Νέα παρτίδα πρόθυμων αναλώσιμων της πρώτης γραμμής στέλνει η Τουρκία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Freepen.gr - Μια νέα παρτίδα πτωμάτων που ανήκουν σε μισθοφόρους από τη Συρία που σκοτώθηκαν στην περιοχή Καραμπάχ έχουν φτάσει στη Συρία αυτή την εβδομάδα, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Sohr) ανέφερε την Τρίτη.

"Αξιόπιστες πηγές έχουν ενημερώσει το Συριακό Παρατηρητήριο ότι περισσότερα σώματα μισθοφόρων που υποστηρίζονται από την Αγκυρα, που έχουν σκοτωθεί στις μάχες του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, έφθασαν στο Συριακό έδαφος με μια παρτίδα μαχητών που επέστρεψαν από το Αζερμπαϊτζάν", ανέφεραν.

"Ο αριθμός των νεκρών αυτών των φατριών έχει αυξηθεί, αφού η τουρκική κυβέρνηση τους έστειλε στην πρώτη γραμμή, σε τουλάχιστον 119 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων 78 μαχητών των οποίων τα σώματα μεταφέρθηκαν στη Συρία ενώ τα υπόλοιπα παρέμειναν στο Αζερμπαϊτζάν".

Παρά τις μεγάλες αυτές απώλειες, η Τουρκία φαίνεται να στέλνει περισσότερους μισθοφόρους στο Αζερμπαϊτζάν για να συμμετάσχει στη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην περιοχή Καραμπάχ.

Σύμφωνα με το SOHR, άλλοι 400 μαχητές από τον ελεύθερο συριακό στρατό που υποστηρίζεται από την Τουρκία (TFSA) κατευθύνονται στο Καραμπάχ για να πολεμήσουν τις αρμενικές δυνάμεις.

"Από την άλλη πλευρά, αξιόπιστες πηγές είχαν ενημερώσει το SOHR ότι η τουρκική κυβέρνηση ετοιμάζει πάνω από 400 μαχητές του "Σουλτάνου Μουράτ", της "Μεραρχίας Αλ-Χαμζάτ" και άλλων φατριών προκειμένου να μεταφερθούν στο Αζερμπαϊτζάν τις επόμενες ώρες και ημέρες".


Το SOHR πρόσθεσε ότι ο συνολικός αριθμός μισθοφόρων στο Καραμπάχ έχει αυξηθεί σε σχεδόν 1.450 μετά την πρόσφατη παρτίδα 250 μαχητών που στάλθηκε στο Αζερμπαϊτζάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail