Διάγγελμα Αρμένιου προέδρου στη Διασπορά: Συνεχίστε με το ίδιο σθένος, δε θα περάσουν τα σχέδια της Τουρκίας

Freepen.gr -  Ο πρόεδρος της Αρμενίας Armen Sarkissian απευθύνθηκε στη Διασπορά, σημειώνοντας ότι μια ισχυρή διασπορά είναι ένας γνήσιος στρατός, ο οποίος υποστηρίζει την πατρίδα και τον θαρραλέο αρμενικό στρατό:

"Συμπατριώτες, αγαπημένοι αδελφοί και αδελφές!

Βιώνω ένα βαθύ θαυμασμό, δέος και απεριόριστη υπερηφάνεια βλέποντας, ακούγοντας και νιώθοντας το ισχυρό κύμα αλληλεγγύης και ενότητας, το οποίο παίρνει δυναμική στη Διασπορά ως απάντηση στον από κοινού εξαπολυμένο πόλεμο του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας στα σύνορα της Αρμενίας και του Αρτσάχ.

Θέλω να ξέρετε ότι η πατρίδα μας ακούει και αισθάνεται τη φωνή του καθενός από εσάς, τον Λόγο του καθενός από εσάς, τον ακούραστο χτύπο της καρδιάς σας, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε, ανεξάρτητα από το πόσο μακριά βρίσκεστε.

Η ισχυρή Διασπορά μας είναι ένας γνήσιος στρατός, ο οποίος υποστηρίζει την πατρίδα και τον θαρραλέο αρμενικό στρατό σε αυτή τη δύσκολη και μοιραία στιγμή.

Η πατρίδα είναι ευγνώμων για την πολύτιμη βοήθεια που παρέχετε με την υλική σας βοήθεια και την ενεργό συμμετοχή σας στην παγκόσμια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων "είμαστε τα σύνορά μας: όλα για το Artsakh" που διοργανώνει το All-Armenian Fund hayastan.

Σήμερα, ο καθένας από εσάς είναι πρεσβευτής της Αρμενίας και του Αρτσάκ στο εξωτερικό. Με όλα τα δυνατά μέσα-συλλαλητήρια, αιτήματα, αναφορές και δηλώσεις-κάνετε τα πάντα για να φέρετε την αλήθεια και τη φωνή του Αρτσάκ στη διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα στις κυβερνήσεις των χωρών σας για την απάνθρωπη ουσία του πολέμου που εξαπέλυσε το Αζερμπαϊτζάν με την πλήρη υποστήριξη της Τουρκίας.

Είμαι πεπεισμένος ότι συνειδητοποιείτε πλήρως ότι σε αυτήν την παρούσα κατάσταση χρειαζόμαστε ακόμη και να πολλαπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας.

Παρακαλώ, κρατήστε ζωντανό το ίδιο πνεύμα και την ίδια αφοσίωση, γιατί αυτή τη φορά όχι μόνο το Αζερμπαϊτζάν, αλλά και η γενοκτονική Τουρκία– με τα όπλα, τους στρατιώτες και τους μισθοφόρους τρομοκράτες, με τα μισητά λόγια και την αντι-αρμενική προπαγάνδα είναι εναντίον μας, εναντίον των ανθρώπων που αγαπούν την ελευθερία του Αρτσάκ. Αυτή είναι η ίδια η Τουρκία, η οποία διέπραξε εθνικές εκκαθαρίσεις και γενοκτονία εναντίον των Αρμενίων πριν από 105 χρόνια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Αυτή τη φορά αυτό δεν θα περάσει * αυτή τη φορά δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί άλλη γενοκτονία.

Το παγκόσμιο έθνος μας είναι ισχυρό με την ενότητα και την ενωμένη δύναμή του.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα νικήσουμε τον εχθρό.

Είμαστε ανίκητοι λόγω της αδιαμφισβήτητης ενότητας και αλληλεγγύης μας.

Θα νικήσουμε.

Ο Θεός να μας ευλογεί όλους".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail