Φτωχός με Φ και πτωχός με Π

Free-Photos / pixabay
Ότι είσαι φτωχός με Φ κεφαλαίο το ξέρεις εδώ και 10 χρόνια, όταν σου έκοψαν μισθούς, συντάξεις, έχασες την δουλειά σου και σε πέθαναν στην φορολογία έτσι ώστε να κατρακυλήσεις στην κατώτατη εισοδηματική κλίμακα κάτω από το όριο της φτώχειας.

Δικηγόρος - Μέλος κίνησης Πράττω

Εκείνο που δεν κατάλαβες είναι ότι αυτός ήταν ο πρώτος γύρος της απώλειας των εισοδημάτων σου και ως γνωστόν όποιος χάνει, κάποιος άλλος κερδίζει τα χαμένα. 

Τώρα στην έξαρση της πανδημίας και των lock down έρχεται, με την κατάλληλη κυβέρνηση στην εξουσία, ο δεύτερος γύρος μέσα σε 10 χρόνια. Καιρός να γίνεις πτωχός με κεφαλαίο Π, ένα σπίτι που είχες και έμενες και με τα χίλια ζόρια είχες καταφέρει να διατηρήσεις, θα το χάσεις γιατί παύει με τον νόμο και με την βούλα, η προστασία της πρώτης κατοικίας και θα αποδοθείς στην κοινωνία λευκός, άφραγκος, άστεγος και πτωχός. Άντε το πολύ - πολύ να μένεις στο σπίτι σου πληρώνοντας νοίκι, αν καταφέρεις και βρεις καμία ψευτοδουλειά για να επιβιώνεις. 

Δεν σε προστατεύουν πλέον ούτε οι νόμοι, ούτε τα δικαστήρια, έχουν φροντίσει γι' αυτό οι δανειστές σου και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι. Αν δε ήσουν και ιδανικός αυτόχειρας στις εκλογές είναι πολύ δύσκολο να το αφομοιώσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail