Πάλι κερδισμένη η Ρωσία: Ο Λαβρόφ ανακοίνωσε εκεχειρία Αρμένιων-Αζέρων

Freepen.gr - Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες στο αμφισβητούμενο Ναγκόρνο-Καραμπάχ μετά από μαραθώνιες συνομιλίες στη Μόσχα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Η ανακωχή πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στις 10 Οκτωβρίου το μεσημέρι.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε κατά τις τριμερείς διαβουλεύσεις στις οποίες συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο αντιμαχόμενων μερών, η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, και ο Λαβρόφ, ο οποίος ενήργησε ως μεσολαβητής. Οι διαπραγματεύσεις διήρκεσαν περίπου 10 ώρες και ολοκληρώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου τοπική ώρα.

Το Μπακού και το Ερεβάν συμφώνησαν να αναστείλουν όλες τις στρατιωτικές ενέργειες, ξεκινώντας από το μεσημέρι του Σαββάτου, για "ανθρωπιστικούς" λόγους. Η παύση στις μάχες θα επιτρέψει την ανταλλαγή αιχμαλώτων και την περισυλλογή των σωμάτων στρατιωτών που έπεσαν στην πρώτη γραμμή, δήλωσε ο Λαβρόφ στα ΜΜΕ.


Ο Ερυθρός Σταυρός θα συμβάλει στη διευκόλυνση των ανταλλαγών.

Για άλλη μια φορά μετά τη Συρία και σε ένα βαθμό τη Λιβύη, η Ρωσία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε μια σύγκρουση στην ευρύτερη περιοχή μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail