Το δικό μας Αρτσάχ είναι η Βόρειος Ήπειρος!

Το δικό μας Αρτσάχ είναι η Βόρειος Ήπειρος, ένα μέρος ελληνικό από τα αρχαία χρόνια που οι ξένες δυνάμεις αποφάσισαν να αποκόψουν από την ιστορία του και να το δώσουν σε ένα τεχνητό κράτος που έφτιαξαν.

Η διαφορά μας με τους Αρμένιους είναι ότι εμείς πουλήσαμε τη Βόρειο Ήπειρο ενώ εκείνοι υπερασπίζονται το Αρτσάχ. Θυσιασαμε εύκολα τη Βόρειο Ήπειρο, το Μοναστήρι, προτείναμε για Νόμπελ ειρήνης τον γενοκτόνο Κεμάλ, αδιαφορήσαμε για τα πογκρόμ σε βάρος της Ελληνικής μειονότητας στην Ίμβρο, στην Τένεδο και στην Κωνσταντινούπολη.

Η Κύπρος μας έπεσε μακριά το 1974.

Ξεχάσαμε ότι αυτό το κράτος δε δημιουργήθηκε από τους Έλληνες που κατέληξαν να ζουν σ'αυτό αλλά από το έθνος. Τι ακριβώς κάνει κάποιους να θεωρούν ότι το κράτος θα επιβιώσει τη στιγμή που θυσίασε κομμάτι του έθνους που το δημιούργησε;

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.