Ευάγγελος Αντώναρος: Η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του πρωθυπουργού στο θέμα του κορωνοϊού συνεχίζεται

Η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του πρωθυπουργού στο θέμα του κορωνοιού συνεχίζεται. Όπως και οι μισές αλήθειες που λέει — για τη δήθεν βελτίωση της κατάστασης στα νοσοκομεία, για τη δήθεν καλή γενική κατάσταση της χώρας σε σχέση με τις περισσότερες ευρωπαικές χώρες, για την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών.

Ευάγγελος Αντώναρος

Ασφαλώς η κατάσταση είναι δύσκολη. Η κατάσταση όμως για το φθινόπωρο προβλεπόταν δύσκολη. Από όλους τους ειδικούς. Εδώ και στο εξωτερικό. Μόνο η κυβέρνηση έκανε όνειρα θερινής νυκτός. Κι έμεινα απο πρόθεση απραγη.
Γι αυτό η κυβέρνηση Μητσοτάκη — του οποίου την προσωπική υπογραφή και την πολιτική ευθύνη έχουν ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ — ΠΑΡΕΛΕΙΨΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ. Κυρίως δε: Αφησε να παρέλθει ανεκμετάλλευτος σπουδαίος και πολύτιμος χρόνος.

1. Ανοιξε χωρίς επαρκή μέτρα τη χώρα στον τουρισμό — με ασήμαντα οφέλη. Και μεγάλη επιβαρυνση της υγείας των Ελλήνων πολιτών. Κράτησε δε τον αριθμό των εμβολίων στους εισερχόμενους επισκέπτες συνειδητά ιδιαίτερα χαμηλό για να μην ανακοπεί το ρεύμα.

2. Αφήσε να περάσουν τρεις μήνες χωρις να πάρει μέτρα σε όλα σχεδόν τα μέτωπα. Κυρίως ομως στον τομέα της Υγείας. Ο νεοφιλελευθερος Μητσοτακης και οι ομοιδεάτες συνεργάτες του στο Μαξίμου δεν ήθελα να "ξοδέψουν" ('οπως λέγανε) χρήματα χωρις να υπάρχει λόγος. Κι έτσι δεν έγινε η απαραίτητη πρόληψη. Παραμελήθηκε δε εντελώς η πρωτοβάθμια υγεία — που θα ελάφρυνε τα μεγάλα νοσοκομεία.

3. Ακόμη και στο θέμα του αντιγριππικού εμβολίου φοβάμαι ότι θα παρατηρηθεί μεγάλη έλλειψη — όπως με διαβεβαιώνουν γιατροί και φαρμακοποιοί.

4. Πέρασαν οκτώ μήνες απο την έναρξη της πανδημίας μέχρι να δρομολογηθεί η προμήθεια επι πλέον λεωφορείων στις αστικές συγκοινωνίες. Πάλι για να μη ξοδευτούν λεφτά! Οτι οι εργαζομενοι μεταφέρονται σαν σαρδέλες στα ΜΜΜ αφήνει αδιάφορη την κυβέρνηση.

5. Η επίβλεψη κι εφαρμογή των μετρων που αποφασίζονται στην ουσία είναι ανύπαρκτη. Μεγάλα λόγια απο Χρυσοχοιδη και Σία που κάνει ταξιδάκια στο εσωτερικό της χώρας χωρίς καμμιάν συνέχεια.

Οσον αφορά στα σημερινά: 

1. Οι ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας γίνονται άγνωστο σε μένα με βάση ποια κριτήρια. Προφανώς η απαγόρευση αρχίζει στις 12.30 μετά τα μεσανυχτα για να μην επηρεασθεί η ούτως η αλλως περιορισμένη λειτουργία εστιατορίων κι αλλων σχετικών καταστημάτων που κλείνουν στις δώδεκα. Γιατι ισχυει μέχρι τις 5.00 κι όχι μέχρι τις 6 η τις 6.30; Μητσοτάκης οίδεν! 

2. Η μετακύλιση της ευθύνης στους νέους είναι η εύκολη αλλά ανόητη και κοινωνικά αντιπαραγωγικη επιλογή. Ετσι δημιουργείται μια αντιπαλότητα μεταξύ των γενεών που είναι το τελευταίο που χρειάζονται ο κόσμος και η κοινωνία.

Αν πιστεύουν Μητοτάκης και κυβέρνηση ότι με το δόγμα "ημείς όλα καλώς τα εποιήσαμεν" βγάζουν απο πάνω τους κάθε ευθύνη και για όλα θα φταίνε απο εδώ και πέρα οι πολίτες, μάλλον διαβάζουν εντελώς λάθος πόσο βράζει η κοινωνία.

Χρειάζεται όλοι μαζί, με κοινωνική αλληλεγγύη κι όχι με ηλικιακούς ανταγωνισμούς, να ενώσουμε δυναμεις για να βγούμε με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες απο αυτη τη μεγάλη δοκιμασία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail