Κινδυνεύουμε να υποστούμε τρομερή εθνική ήττα και πιθανώς εδαφικό ακρωτηριασμό

Πολύ ωραία όλα αυτά που γράφετε κύριε Στούπα για τους λόγους που κάποιοι εταίροι μας στην ΕΕ "αγαπάνε τους Τούρκους", αλλά έχουμε αναρωτηθεί αν έχει τελικά νόημα να περιμένουμε πάντα από κάποιους άλλους να λύσουν τα προβλήματα που έχουμε εμείς με τους άρπαγες γείτονές μας; Εμάς απειλούν οι Τούρκοι καθημερινά, τον δικό μας εθνικό εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα παραβιάζουν, και τα δικά μας κυριαρχικά δικαιώματα θέλουν να ακρωτηριάσουν, και όχι του Αμερικανού, του Γάλλου, του Γερμανού ή του Ισπανού. Όλα αυτά που τραβάμε εμείς με τους ανατολικούς γείτονές μας δεν λένε τίποτα το ιδιαίτερο στους Ευρωπαίους εταίρους μας και δεν αποτελούν ικανό λόγο για να μας στηρίξουν ή να τα χαλάσουν με τους Τούρκους πελάτες τους - για να μην πω ότι κάποιοι απ' αυτούς τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση που θα μπορέσουν να πουλήσουν όπλα και στους Έλληνες και στους Τούρκους.  

Από: capital.gr - Stirlitz

Ιδίως μάλιστα όταν οι εταίροι μας διαπιστώνουν πως εμείς ΔΕΝ είμαστε πραγματικά διατεθειμένοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία, ότι κάθε φορά οι κυβερνώντες μας ψάχνουν να βρουν γελοίες δικαιολογίες για να κρύψουν την παθητικότητά τους από τον ίδιο τον ελληνικό λαό και να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, και ότι επιδιώκουμε σταθερά να πασάρουμε σε άλλους την υποχρέωση να αντιδράσουν απέναντι στην Τουρκία αντί για εμάς, είναι βέβαιο πως θα μας αφήσουν στην τύχη μας διότι δεν αξίζουμε και τίποτα περισσότερο. Αν δεν ανακηρύξουμε εμείς την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια ποιος περιμένουμε να το κάνει; Ο Γάλλος μήπως; Εδώ ακόμη και η Ρωσία που υποτίθεται ότι θίγεται καίρια από μια τέτοια κίνησή μας, μας παροτρύνει εμμέσως πλην σαφώς να προχωρήσουμε στην επέκταση και εμείς σφυρίζουμε αδιάφορα, και μας φταίει μετά η Γερμανία που "αγαπάει" τους Τούρκους;

Το να δεχόμαστε να έχει τελωνειακή ένωση η Τουρκία με την ΕΕ, να προσπορίζεται τεράστια οικονομικά οφέλη και να έχει αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις χωρίς να έχει αναγνωρίσει καν την Κυπριακή Δημοκρατία, ή το να δεχόμαστε να εγκρίνονται με δική μας ψήφο μεγάλα ευρωπαϊκά κονδύλια για την Τουρκία όταν η γειτονική χώρα έχει πλωτά γεωτρύπανα μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ και ερευνητικά σκάφη στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και μας στέλνει καθημερινά καραβιές λαθρομετανάστες, το να μην έχουμε απαιτήσει επί 33 χρόνια από τους Αμερικανούς να άρουν το εμπάργκο πώλησης όπλων που έχουν σε βάρος της Κύπρου, και το να παραδίδουμε με την υπογραφή μας το όνομα της Μακεδονίας σε ένα τσούρμο άθλιων πλαστογράφων της Ιστορίας, σημαίνει πολύ απλά πως είμαστε μόνο για καρπαζιές και κανείς δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά τη μόνιμη κλάψα μας. Ας το αντιληφθούν οι Έλληνες - ο καλύτερος σύμμαχος της Τουρκίας επί δεκαετίες μέσα στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ δεν ήταν ά

λλος από την Ελλάδα! Εμείς ήμασταν που της ανοίγαμε όλες τις πόρτες και που τη διευκολύναμε να παίρνει πάντα ό,τι ήθελε χωρίς να δίνει το παραμικρό. Και δυστυχώς, διαπιστώνω πως μεγάλο μέρος της πολιτικής και πνευματικής ελίτ του τόπου δεν έχει ξυπνήσει ούτε τώρα από την τουρκολαγνεία που τη δέρνει.

Αυτό φάνηκε απολύτως ξεκάθαρα στην πρόσφατη κρίση με το "Ορούτς Ρέις" όπου μόλις έγινε φανερό ότι κουρελιάστηκαν όλες οι δήθεν "κόκκινες γραμμές" για τις οποίες μας παραμύθιαζε επί μήνες η κυβέρνηση, τα ρεπορτάζ των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ περιστρέφονταν συνεχώς γύρω από τις διπλωματικές επαφές της Αθήνας και τις δηλώσεις στήριξης που αποσπούσαμε από ξένους εταίρους και συμμάχους. Μόνο που οι Τούρκοι έκαναν ΕΡΓΑ σε βάρος μας κι εμείς απαντούσαμε μόνο με ΛΟΓΙΑ, και σε κανένα τραπέζι διαπραγματεύσεων (στο οποίο μοιραία θα καθίσουμε κάποια στιγμή με τους Τούρκους) τα έργα δεν μετράνε το ίδιο με τα λόγια.  

Για να μην τρέφουμε αυταπάτες, η διπλωματία είναι πολύ καλή και χρήσιμη, αλλά αν μπορούσε να λύσει όλα τα προβλήματα τότε θα είχαν πάψει να υπάρχουν πόλεμοι και θα είχαν καταργηθεί οι ένοπλες δυνάμεις παγκοσμίως. Ιδιαιτέρως εμείς, έχουμε την κακή τύχη να συνορεύουμε με έναν γείτονα ο οποίος έχει αποδείξει επανειλημμένα πως δεν αντιλαμβάνεται άλλη γλώσσα πέρα από εκείνη της ισχύος, και συγκεκριμένα της στρατιωτικής βίας. Όσο αργούμε να το χωνέψουμε αυτό και βαυκαλιζόμαστε με φρούδες ελπίδες για δήθεν από μηχανής θεούς που θα έρθουν από το εξωτερικό να "καθαρίσουν" για λογαριασμό μας επειδή είμαστε όμορφοι και σύμφωνοι με το διεθνές δίκαιο, κινδυνεύουμε να χάσουμε το έδαφος κάτω από τα πόδια μας κάποια στιγμή και να υποστούμε τρομερή εθνική ήττα και πιθανώς και εδαφικό ακρωτηριασμό.

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.