Θύελλα στα σερβικά ΜΜΕ η δήλωση Ράμα: Το Δυρράχιο είναι κοινό λιμάνι Αλβανίας-Κοσσόβου

Freepen.gr - Σερβικά ΜΜΕ σχολίασαν τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα μεταξύ της κυβέρνησης της Αλβανίας και εκείνης του Κοσσυφοπεδίου.

Η εφημερίδα της Σερβίας "Blic" μιλά για πρόκληση όσον αφορά τη δήλωση του Ράμα ότι το λιμάνι του Δυρραχίου θα είναι το Κοσσυφοπέδιο".

"Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα έχει δηλώσει ότι το Κοσσυφοπέδιο και η Αλβανία σκοπεύουν να καταργήσουν τα σύνορα, και ότι σύντομα το λιμάνι του Δυρραχίου θα γίνει εκ των πραγμάτων λιμάνι του Κοσσυφοπεδίου", γράφουν ΜΜΕ στη Σερβία.

Όλοι αποκαλούν αυτές τις δηλώσεις μια πρόκληση. Σύμφωνα με ΜΜΕ στην εκδήλωση στα Τίρανα, η αντιπροσωπεία της Αλβανίας από την κοσσοβάρικη κυβέρνηση φιλοξενήθηκε με τις υψηλότερες τιμές, ωστόσο αγνοήθηκαν αξιωματούχοι της σερβικής λίστας στην κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου, Γκόραν Ράκιτς και Ντάλιμπορ Γιέβιτς.

Τα σερβικά ΜΜΕ ανέφεραν επίσης την υπογραφή τριών τελωνειακών συμφωνιών στο Δυρράχιο, της σιδηροδρομικής γραμμής και του υδροηλεκτρικού σταθμού για το Κοσσυφοπέδιο που πρόκειται να κατασκευαστεί στην Αλβανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail