Χριστιανή γυναίκα στο Πακιστάν ξυλοκοπήθηκε δημόσιο γιατί φώναξε συγγενή της με το όνομά του

Freepen.gr - Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, μια χριστιανή ξυλοκοπήθηκε δημόσια από έναν μουσουλμάνο άνδρα στο Sangla Hill, που βρίσκεται στην επαρχία Punjab του Πακιστάν, σε ένα περιστατικό θρησκευτικού μίσους. Το θύμα προχώρησε σε καταγγελία κατά του βασανιστή της, αλλά δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα σύλληψη.

Στις 12 Οκτωβρίου, η Balqees Bibi, χριστιανή από τη γειτονιά Ward 3 του λόφου Sangla, βρισκόταν στο δρόμο και κάλεσε έναν συγγενή χρησιμοποιώντας το χριστιανικό του όνομα. Σύμφωνα με τον γιο της Bibi, Khuram, αυτή η επίκληση ενός χριστιανικού ονόματος ενόχλησε έναν ντόπιο μουσουλμάνο που ονομάζεται Muhammad Abass Butt.

"Ο Αμπάς ήταν γεμάτος θρησκευτικό μίσος εναντίον της μητέρας μου", δήλωσε ο Κουράμ στο International Christian Concern (ICC). "Συχνά εξέφραζε την οργή του εναντίον των Χριστιανών στο δρόμο, αλλά όλοι τον αγνοούσαν για να αποφύγουν τις διαμάχες".

Στις 12 Οκτωβρίου, ο Abass ενοχλήθηκε ακούγοντας την Bibi να φωνάζει ένα χριστιανικό όνομα και αποφάσισε να την αντιμετωπίσει.

"Ο Αμπάς άρχισε να κακοποιεί τη μητέρα μου λέγοντας" Ω! Κλείσε το στόμα σου!", Ανέφερε ο Κουράμ. "Όταν τσακώθηκε μαζί του, την χαστούκισε και την έσυρε στο δρόμο".

Ο Αμπάς ήταν θυμωμένος ότι η Μπίμπι, ένα πρόσωπο που θεωρούσε κοινωνικά χαμηλότερο από αυτόν λόγω της θρησκευτικής της ταυτότητας, είχε φιλονικήσει μαζί του δημόσια. Καθώς ο Αμπάς έδειρε την Μπίμπι, χρησιμοποίησε επίσης μια εξαιρετικά υποτιμητική προσβολή για τους Χριστιανούς που τους χαρακτηρίζει ως ανέγγιχτους.

Μετά την επίθεση, η Bibi και η οικογένειά της προχώρησαν σε αστυνομική καταγγελία εναντίον του Abbas (FIR # 372/20). Ωστόσο, η αστυνομία δεν έχει ακόμη συλλάβει τον Αμπάς ή τον γιο του, ο οποίος φέρεται να βοήθησε τον πατέρα του για να δείρει την άτυχη γυναίκα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail