Οι τουρκικές εξαγωγές όπλων στο Αζερμπαϊτζάν εκτοξεύθηκαν πριν τις συγκρούσεις του Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Freepen.gr - Οι αμυντικές εξαγωγές της Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν είχαν διπλασιαστεί κατά τη διάρκεια των πρώτων εννέα μηνών του 2020, πριν ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν εμπλακεί με τις αρμενικές δυνάμεις πάνω από τον αμφισβητούμενο θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ στις 27 Σεπτεμβρίου, ανέφερε η Deutsche Welle την Τετάρτη, επικαλούμενη στοιχεία της Συνέλευσης των Τούρκων Εξαγωγέων (TIM).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤΙΜ, η Τουρκία εξήγαγε 123 εκατομμύρια δολάρια σε αμυντικό και αεροδιαστημικό εξοπλισμό κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2020. Ο αριθμός ήταν 20,7 εκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο του 2019.

Η εξαγωγή εξοπλισμού από τον τουρκικό αμυντικό τομέα στο Αζερμπαϊτζάν ανήλθε σε 420.000 δολάρια για το μήνα Σεπτέμβριο 2019, ενώ ο αριθμός ήταν 77 εκατομμύρια δολάρια το Σεπτέμβριο 2020.

Τα προϊόντα στην κατηγορία της αμυντικής και αεροδιαστημικής βιομηχανίας περιλαμβάνουν οπλισμένα drones και επιτήρησης, άρματα μάχης και δεξαμενές και αεροσκάφη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail