Η Βόρεια Κορέα εμφανίζει νέο διηπειρωτικό πύραυλο σε νυχτερινή στρατιωτική παρέλαση

Freepen.gr - Η Βόρεια Κορέα εμφάνισε νέους τύπους βαλλιστικών πυραύλων, συμπεριλαμβανομένου του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) που μεταφέρεται σε φορτηγά με 11 τροχούς κατά την πρώτη νυχτερινή στρατιωτική παρέλαση για την 75η επέτειο από την ίδρυση του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της Κορέας, αναφέρει το defenseworld.net.

Ο Κιμ Γιονγκ Oυν δεσμεύθηκε σε συνεδρίαση του κόμματος τον περασμένο Δεκέμβριο να αποκαλύψει ένα "νέο στρατηγικό όπλο" που θα κατέχει το έθνος "στο εγγύς μέλλον."

"Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την αποτροπή του πολέμου για αυτοάμυνα για να αποτρέψουμε, να ελέγξουμε και να διαχειριστούμε όλες τις επικίνδυνες προσπάθειες και απειλητικές πράξεις, συμπεριλαμβανομένων των ολοένα αυξανόμενων πυρηνικών απειλών, από εχθρικές δυνάμεις", δήλωσε ο Kim, ντυμένος με ανοιχτό γκρι κοστούμι σε ομιλία που μεταδόθηκε στα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Kim παρακολούθησε την παρέλαση από ένα μπαλκόνι με θέα στην Πλατεία Kim Il Sung, στην κεντρική περιοχή της Πιονγκγιάνγκ που πήρε το όνομά του από τον παππού του και τον ιδρυτή της Βόρειας Κορέας, αποκάλυψαν εικόνες που εμφανίζονται στην κρατική τηλεόραση NK.

Η Βόρεια Κορέα πιστεύεται ότι έχει τρεις τύπους ICBMs-το Hwasong-13, το Hwasong-14 και το Hwasong-15 και έχει επιδιώξει να αναπτύξει ένα ICBM πολλαπλών κεφαλών που μπορεί να πετάξει περισσότερο και είναι πιο δύσκολο να παρεμποδιστεί.

Ο Hwasong-15, το οποίο είναι η πιο προηγμένη έκδοση μέχρι στιγμής, έχει εκτιμώμενο εύρος 12.874 χιλιομέτρων και είναι ικανός να χτυπήσει οποιοδήποτε μέρος των ηπειρωτικών ΗΠΑ. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail