Γάλλοι και Αιγύπτιοι εξασκήθηκαν στη Μεσόγειο με το βλέμμα στην Τουρκία

Freepen.gr - Την Πέμπτη, η Αίγυπτος και η Γαλλία διεξήγαγαν κοινές ναυτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο. Η φρεγάτα Tahya Misr της Αιγύπτου συμμετείχε παράλληλα με τη φρεγάτα Latouche-Treville της Γαλλίας.

Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου Γενικής Διοίκησης του αιγυπτιακού στρατού για την ενίσχυση του επιπέδου εκπαίδευσης και ανταλλαγής εμπειρογνωμοσύνης με τις ένοπλες δυνάμεις φιλικών χωρών. Αυτές οι ασκήσεις έρχονται επίσης σε μια εποχή που η Αίγυπτος, η Ελλάδα, η Γαλλία και η Κύπρος βρίσκονται σε αντίθεση με την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι ασκήσεις επικεντρώθηκαν στην οργάνωση της συνεργασίας κατά την εφαρμογή αποστολών μάχης στη θάλασσα, ενάντια σε εχθρικούς ναυτικούς σχηματισμούς. Οι δυνάμεις χρησιμοποίησαν όπλα ενώ εμπλέκονταν με στόχους αέρος και επιφανείας εκτός από τη διεξαγωγή σεναρίων μάχης πλοίου με πλοίο. Οι ασκήσεις περιελάμβαναν επίσης προσομοιώσεις προστασίας ενός πλοίου ιδιαίτερης σημασίας κατά τη διέλευση μιας επικίνδυνης περιοχής, καθώς και μέτρα από πολεμικά πλοία διαφόρων χωρών, για την προστασία των θαλάσσιων οικονομικών ζωνών.

Η εκπαίδευση στοχεύει στην υποστήριξη της συνεργασίας μεταξύ Καΐρου και Παρισιού και θα ενισχύσει επίσης τις δεξιότητες και τις ικανότητες των συμμετεχουσών Δυνάμεων αποσκοπώντας στην εδραίωση της ειρήνης στη Μεσόγειο.

Η δήλωση πρόσθεσε ότι " αυτές οι ασκήσεις έρχονται στο πλαίσιο της υποστήριξης των πυλώνων της κοινής συνεργασίας μεταξύ των αιγυπτιακών και γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, προσδιορίζοντας τα τελευταία συστήματα και μεθόδους μάχης. Αυτό έγινε με τρόπο που συμβάλλει στην τελειοποίηση δεξιοτήτων, μαχητικών και επιχειρησιακών εμπειριών και στην υποστήριξη των προσπαθειών θαλάσσιας ασφάλειας, σταθερότητας και Ειρήνης στη Μεσόγειο".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail