Η σύγχρονη Αριστερά έγινε η μεγαλύτερη αντίπαλος των ανθρώπων που ήταν η βάση της

Ohmydearlife / pixabay
Όποιος παρακολουθεί στενά τις ιδεολογικές διεργασίες και μετατοπίσεις των τελευταίων ετών, δεν του προξένησε καμιά εντύπωση το γεγονός πως η Αριστερά, είτε στην ριζοσπαστική είτε στη μετριοπαθή της μορφή, υπήρξε η πιο φανατική οπαδός των ανελεύθερων και οικονομικά καταστροφικών lockdowns. Εδώ και χρόνια, άλλωστε, η νέα Αριστερά έχει διαλέξει στρατόπεδο. 

Τηλέμαχος Χορμοβίτης

Υιοθετώντας μια ακραία ορθοπολιτική ατζέντα, που χαρακτηρίζεται από την αποδόμηση κάθε σταθεράς του Δυτικού πολιτισμού, η Αριστερά εκφράζει πια τους σαλονάτους, καλοζωϊσμένους μεσοαστούληδες των πόλεων, με την πανεπιστημιακή μόρφωση που συνήθως πετάνε την σκούφια τους για ιδέες που περιφρονούν την πατρίδα, την οικογένεια και τους παραδοσιακούς ρόλους των φύλων. Με αυτόν τον τρόπο όμως έγινε η μεγαλύτερη αντίπαλος των ανθρώπων που μέχρι πριν κάποια χρόνια ήταν η εκλογική βάση της: των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων με τις πιο συντηρητικές κοινωνικές αξίες που πια βλέπουν την "πολιτικά ορθή" Αριστερά να απειλεί τον τρόπο ζωής τους. 

Το ίδιο συνέβη και με τα lockdowns. Yποστηρίζοντας με πάθος τις καραντίνες, η μανταμσουσουδίστικη Αριστερά εξέφρασε τους υψηλόμισθους επαγγελματίες με τις τρέντι δουλειές που μπορούν άνετα να δουλέψουν από το pc τους χωρίς να χρειαστεί να πάνε στο γραφείο και οι οποίοι βλέπουν σαν μια ευχάριστη αναστάτωση το να μείνουν κλεισμένοι για κάποιες εβδομάδες στα άνετα σπίτια τους, με τους κήπους και τα μεγάλα μπαλκόνια και μετά να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με τους φίλους τους στο instagram. 

Έτσι, όμως, γύρισε την πλάτη και συνέβαλε στην οικονομική καταστροφή ανθρώπων με πιο παραδοσιακές δουλειές και συνήθως πιο χαμηλά εισοδήματα, που αδυνατούν να δουλέψουν από το σπίτι τους, ενώ τις δύσκολες εβδομάδες του lockdown πνίγονται μέσα στα μικροσκοπικά τους διαμερίσματα.

Ας μην γελιόμαστε, η σύγχρονη Αριστερά είναι μια υπόθεση για προνομιούχους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail