Η Άγκυρα «σπάει» το μορατόριουμ που ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ γελοιοποιώντας τον...."Τούρκενμπεργκ"

Freepen.gr - Μόνο λίγες ώρες χρειάστηκαν να περάσουν μετά την ανακοίνωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ για συμφωνία για μη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων ανήμερα των εθνικών επετείων Ελλάδας και Τουρκίας για να σπάσει. 

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ (ή κατά Μάζη, Τούρκενμπεργκ όπως τον ανέφερε μια φορά...κατά λάθος) είχε δηλώσει πως: «Όλοι συμφωνήσαμε ότι οι εντάσεις πρέπει να μειωθούν με βάση το διεθνές δίκαιο και τη συμμαχική αλληλεγγύη. Όλοι αναγνωρίσαμε την ανάγκη για αποφυγή λέξεων και πράξεων που μπορούν να κλιμακώσουν τις εντάσεις. 

Οι υπουργοί εξέφρασαν επίσης έντονη υποστήριξη για τον μηχανισμό αποτροπής σύγκρουσης για να αποφευχθούν περιστατικά και ατυχήματα στην Ανατολική Μεσόγειο».  

Η Τουρκία όμως με τις τρεις νέες NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά αναδεικνύει για άλλη μία φορά τη διγλωσσία της Άγκυρας.  

Η Αθηνά δεν κάνει λόγο για συμφωνία και μιλάει για πρόταση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, ο οποίος φέρεται γενικώς να βιάζεται να ανακοινώνει συμφωνίες.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail