Ανησυχία στον ιταλικό τύπο: Η Τουρκία αποκτά τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών στη Λιβύη!

Freepen.gr - Η ιταλική εφημερίδα "Aviner" σχολίασε την εκπαίδευση που παρέχεται από τις τουρκικές δυνάμεις σε στοιχεία των δυνάμεων Ακτοφυλακής της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας, σημειώνοντας ότι "ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει αποκτήσει με αυτόν τον τρόπο τα κλειδιά για τη ροή των μεταναστών στην Ευρώπη και έχει γίνει στα χέρια του ένα ισχυρό όπλο εκβιασμού".

Στο ίδιο πλαίσιο, η εφημερίδα "El Manifesto", έγραψε σχετικά με την είδηση της κατάρτισης, υπό τον τίτλο "Το πηδάλιο των μεταναστών στη Λιβύη είναι στα χέρια του Ερντογάν": "Αν οι Τούρκοι έχουν σκοπό να επιτύχουν υπεροχή στο Λιβυκό και ράπισμα τους Ιταλούς, τότε δεν μπορούσαν να το είχαν κάνει καλύτερα από ό,τι κηρύσσοντας τον έλεγχό τους πάνω στην ασφάλεια των λιβυκών ακτών", αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο κρυφές τουρκικές προθέσεις πίσω από αυτές τις ασκήσεις.

Οι φωτογραφίες, που δημοσιεύθηκαν από το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ώρες μετά την υπογραφή της μόνιμης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, το Σάββατο, αποτελούσαν δημόσια παραβίαση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που υπεγράφη την Παρασκευή στη Γενεύη.

Το δεύτερο σημείο των όρων της συμφωνίας προέβλεπε το πάγωμα των στρατιωτικών συμφωνιών για την εκπαίδευση στο εσωτερικό της Λιβύης και την έξοδο των εκπαιδευτικών πληρωμάτων. Μέχρις ότου η νέα ενοποιημένη κυβέρνηση αναλάβει το έργο της, υπό την προϋπόθεση ότι το Επιμελητήριο ασφαλείας που σχηματίζεται βάσει αυτής της συμφωνίας θα είναι επιφορτισμένο με την πρόταση και την εφαρμογή ειδικών ρυθμίσεων ασφαλείας για τη διασφάλιση της εξασφάλισης των περιοχών που εκκενώθηκαν από τις στρατιωτικές μονάδες και τους ένοπλους σχηματισμούς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail