Στα φορτηγά και δρόμο οι Τούρκοι υπό το βλέμμα Σύριων και Ρώσων στο Μορέκ

Freepen.gr - Οι τουρκικές Ένοπλες δυνάμεις αποσύρθηκαν επίσημα από το στρατιωτικό τους παρατηρητήριο σε μια πόλη της Χάμα αφού βρίσκονταν στην περιοχή αυτή για πάνω από δύο χρόνια. Σύμφωνα με ρεπόρτερ στη Βόρεια Χάμα, ο τουρκικός στρατός άρχισε να απομακρύνει τις δυνάμεις του την Τρίτη το πρωί, αφού έφερε αρκετά οχήματα μεταφοράς την προηγούμενη ημέρα.

Ο δημοσιογράφος, σημειώνει το almasdarnews.com, ανέφερε ότι η αποχώρηση του τουρκικού στρατού παρακολουθείτο τόσο από τον Συριακό Αραβικό στρατό όσο και από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες εξασφάλιζαν την ασφάλεια του οδικού δικτύου της Χάμα. Η αποχώρηση του τουρκικού στρατού από τη Χάμα βρίσκεται σε εξέλιξη μετά την είσοδο δεκάδων μεταφορικών οχημάτων στη βορειοδυτική Συρία για να ξεκινήσει η αποδόμηση των παρατηρητηρίων τους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, ο τουρκικός στρατός έχει ήδη αποσύρει τις δυνάμεις του από το Μορέκ, το οποίο ήταν ο χώρος του μεγαλύτερου παρατηρητηρίου τους στην περιοχή αυτή. Αυτή η κίνηση της Άγκυρας έρχεται μετά από εβδομάδες περιοδικών διαμαρτυριών μπροστά στις τουρκικές στρατιωτικές θέσεις που βρίσκονταν μέσα στις περιοχές της συριακής κυβέρνησης.

Οι θέσεις παρατήρησης περικυκλώθηκαν από τον Συριακό Αραβικό στρατό μετά την επιτυχημένη εκστρατεία του στη Βόρεια Χάμα και το Νότιο Ιντλίμπ.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail