Αγκυρα: Είμαστε ένα έθνος σε δύο κράτη - Δε θα διστάσουμε να βοηθήσουμε τους Αζέρους

Reuters / Khalil Ashawi
Freepen.gr - Η Αγκυρα δεν έχει λάβει επίσημα αιτήματα για βοήθεια από το Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε δημοσιογράφους σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιταλό ομόλογό του, Λουίτζι Ντι Μάιο. 

Το Μπακού βρίσκεται επί του παρόντος σε ένοπλη αντιπαράθεση με το Ερεβάν ενώ η Αγκυρα, η οποία προηγουμένως δεσμεύτηκε στρατιωτική και διπλωματική υποστήριξη στο Αζερμπαϊτζάν για να αποκρούσει αυτό που αποκαλούσε "αρμενική επιθετικότητα", εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι το Μπακού είναι ικανό να εξασφαλίσει τα συμφέροντά του από μόνο του. 

Ωστόσο, ο Τσαβούσογλου ανέφερε επίσης ότι "εάν η κατάσταση δεν επιλυθεί" και το Αζερμπαϊτζάν ζητήσει βοήθεια, η Τουρκία "δεν θα διστάσει" να την παράσχει "ανεξάρτητα από το τι λένε οι άλλοι".

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι οι Τούρκοι και το Αζερμπαϊτζάν είναι "ένα έθνος" που ζει σε δύο κράτη. Δήλωσε επίσης ότι η "απόσυρση" της Αρμενίας από αυτό που αποκαλούσε "κατεχόμενα εδάφη" είναι η μόνη λύση για τη σύγκρουση και η απαραίτητη προϋπόθεση για το Αζερμπαϊτζάν να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός.

Εάν η διεθνής κοινότητα θέλει να "κάνει κάτι", πρέπει να ενθαρρύνει το Ερεβάν να τραβήξει τα στρατεύματά του από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός, ενώ κατηγορεί την ομάδα Μινσκ του ΟΑΣΕ, η οποία περιλαμβάνει τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, ότι δεν κάνει τίποτα για την επίλυση της παγωμένης σύγκρουσης δεκαετιών μεταξύ των δύο γειτόνων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail