Το Ιράν δοκίμασε το Bavar-373 που θεωρεί ισάξιο των S-300 και S-400

Freepen.gr - Το Ιράν παρουσίασε μια νέα έκδοση του εγχώριού συστήματος πυραύλων αεροπορικής άμυνας κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης μεγάλης κλίμακας, αναφέρει το defence-blog.com.

Για πρώτη φορά, ο νέος εκτοξευτής του συστήματος πυραύλων αεροπορικής άμυνας Bavar-373 αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια των κοινών αεροπορικών ασκήσεων, με την κωδική ονομασία Modafean Aseman Velayat 99. Η κοινή άσκηση αεράμυνας είναι μια στρατιωτική άσκηση μεγάλης κλίμακας που καλύπτει περισσότερο από το ήμισυ των εδαφών της χώρας. Συμμετείχαν μονάδες αεράμυνας από το στρατό και το σώμα φρουρών Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC).

Το Ιράν ισχυρίζεται ότι το νέο σύστημα πυραυλικής άμυνας bavar-373 είναι στο ίδιο επίπεδο με το ρωσικό σύστημα S-400.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, το Bavar-373 είναι ένα σύστημα πυραύλων επιφανείας-αέρος μεγάλης εμβέλειας που κυκλοφόρησε επίσημα τον Αύγουστο του 2019. Το Ιράν το περιγράφει ως ανταγωνιστή με τα συστήματα πυραύλων S-300 και S-400.

Η τελευταία έκδοση του Bavar-373 φαίνεται να βασίζεται σε ένα φορτηγό 8×8 με δύο ορθογώνιους εκτοξευτές τοποθετημένους στο πίσω μέρος του πλαισίου. Κάθε θέση εκτόξευσης περιέχει ένα βλήμα Sayyad-4. Σύμφωνα με την ιρανική αμυντική βιομηχανία, το Sayyad-4 έχει εμβέλεια 300 χιλιομέτρων και μπορεί να φτάσει σε υψόμετρο 27 χιλιομέτρων. Έχει σχεδιαστεί για να αναχαιτίσει και να καταστρέψει κάθε είδους εναέρια στόχους, καθώς και βαλλιστικούς πυραύλους.
 
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars, επικαλούμενο πληροφορίες από τις ΕΔ της χώρας, το σύστημα αεράμυνας Bavar-373 πέτυχε για πρώτη φορά την κατάρριψη εχθρικών στόχων πάνω από τον ιρανικό εναέριο χώρο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail